مصرف الکل چه تاثیراتی بر مغز می گذارد؟
به گزارش سلامت، داده های یک پژوهش جدید نشان داده است نوشیدن الکل با افزایش ریسک نوعی صدمه مغزی که با مشکلات حافظه و تفکر مرتبط می باشد، ارتباط دارد.
به گزارش سلامت به نقل از ایسنا، این پژوهش در حالی در نشریه «نورولوژی» انتشار یافته که کارشناسان سلامت و فعالان بهداشت عمومی در تلاشند مردم را نسبت به نتایج نوشیدن الکل آگاه تر کنند.
دکتر «لینا ون»، پزشک اورژانس و استاد دانشگاه جورج واشینگتن می گوید در این پژوهش، بافت مغزی بیشتر از ۱۷۰۰ نفر که به صورت میانگین ۷۵ سال داشتند، بعد از مرگ شان مورد بررسی قرار گرفت. دانشمندان به دنبال نشانه های صدمه مغزی همچون ضایعه ای به نام «آرتریواسکلروز هیالینی» که با مشکلات حافظه و شناختی مرتبط می باشد و هم «گرفتگی های پروتئین تائو» که در بیماری آلزایمر دیده می شود، بودند.
متخصصان همینطور اطلاعات در ارتباط با میزان مصرف الکل این افراد را از خانواده هایشان جویا شدند. در این مطالعه اشخاصی که بعد از مرگشان مورد بررسی قرار گرفتند به چهار گروه تقسیم شدند، کسانیکه هیچ گاه الکل مصرف نکرده بودند، کسانیکه حداکثر هفت نوشیدنی در هفته مصرف می کردند، کسانیکه هشت نوشیدنی یا بیشتر در هفته مصرف می کردند (نوشندگان سنگین) و کسانیکه پیش تر نوشنده سنگین بوده اما مصرف الکل را ترک کرده بودند.
نتایج نشان داد که کسانیکه به شکل سنگین الکل مصرف کرده بودند ۱۳۳ درصد بیشتر از اشخاصی که الکل مصرف نمی کردند در معرض مبتلا شدن به «آرتریواسکلروز هیالینی» بودند؛ حتی با درنظر گرفتن عواملی مانند سیگار کشیدن. همینطور کسانیکه پیش تر الکل زیادی مصرف می کردند اما آنرا ترک کرده بودند هم ۸۹ درصد و کسانیکه در حد متوسط می نوشیدند ۶۰ درصد بیشتر در معرض این صدمه قرار داشتند.
اشخاصی که زیاد الکل مصرف می کردند، بیشتر گرفتار گرفتگی های پروتئین تائو می شدند و به صورت میانگین ۱۳ سال زودتر از کسانیکه هیچگاه الکل ننوشیده بودند، جان خویش را از دست دادند.
به گزارش یورونیوز، دکتر ون می گوید: به نظر من، این نتایج بسیار قانع کننده است و نشان داده است نوشیدن الکل می تواند آثار ماندگاری بر مغز بگذارد. نکته مهم اینست که حتی بعد از ترک نوشیدن سنگین، نشانه هایی از صدمه پایدار در مغز باقی می ماند، هرچند قطع مصرف الکل، خطر را می کاهد.
دکتر ون همینطور در پاسخ به این سؤال که پیش از این چه اطلاعاتی در رابطه با تأثیر الکل بر مغز در دست بود، اظهار داشت: در کوتاه مدت، الکل می تواند مسیرهای ارتباطی مغز را مختل کند و کنترل تفکر، هماهنگی، تعادل، گفتار و قضاوت را دشوار سازد. مصرف مقادیر زیاد الکل در مدت کوتاه امکان دارد آنقدر ناتوان کننده باشد که نواحی حیاتی مغز که تنفس و ضربان قلب را کنترل می کنند از کار بیفتند.
اشخاصی که مبتلا به اختلال مصرف الکل هستند امکان دارد تغییرات تدریجی و تخریب مغزی را تجربه کنند که بر قدرت تفکر و شناخت آنها اثر می گذارد. برای مثال، سندرمی به نام «ورنیکه-کورساکوف» که با مصرف شدید الکل مرتبط می باشد، می تواند ناتوانی دائمی و از دست دادن حافظه بلند مدت ایجاد نماید. حتی مصرف کم الکل هم با پیری زودرس و کوچک شدن مغز ارتباط داشته است.
منبع: سلامت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب