غلات کامل، فیبر و کاهش خطر مبتلا شدن به سرطان

غلات کامل، فیبر و کاهش خطر مبتلا شدن به سرطان

به گزارش سلامت، رژیم غذایی متعادل و سالم که سرشار از غلات کامل و فیبر باشد، می تواند اهمیت بالای ی در کاهش خطر مبتلا شدن به سرطان روده داشته باشد.


به گزارش سلامت به نقل از ایسنا، غلات، بذر گیاهان هستند و غلات کامل و سبوس دار از همه اجزای دانه ها به دست می آیند. همینطور دانه های تصفیه شده (فرآوری شده) قسمتهایی از دانه ها هستند که منجر به تولید محصولات سفیدتر مانند برنج سفید، ماکارونی و نان سفید می شود.
غلات کامل نسبت به غلات تصفیه شده، مغذی تر هستند چون که اغلب مواد مغذی و فیبر در بخش های حذف شده غلات تصفیه شده وجود دارد. به صورت مثال، برنج قهوه ای، ماکارونی سبوس دار، جو دوسر نان سبوس دار جزو غلات کامل به حساب می آیند.
فیبر نوعی کربوهیدرات است که به آسانی تجزیه نمی شود و در غذاهای گیاهی مانند میوه و سبزیجات، حبوبات و غلات کامل یافت می شود.
نتایج تحقیقات مختلف نشان داده است که فیبر موجود در غلات سبوس دار نسبت به فیبر سایر مواد غذایی مانند میوه و سبزیجات در کاهش خطر مبتلا شدن به سرطان تأثیر بیشتری دارد.
رژیم غذایی پرفیبر به علت افزایش تعداد و حجم دفع مدفوع و رقیق سازی محتویات آن سبب کاهش زمان تماس مواد شیمیایی مضر با روده می شود. تولید «بوتیرات» توسط باکتری های روده هنگام تماس با فیبر هم به سلامت سلول های روده کمک می نماید. همینطور کمک به حفظ وزن سالم از راه ایجاد احساس سیری طولانی مدت، که خطر مبتلا شدن به سرطان روده و ۱۲ نوع سرطان دیگر را می کاهد هم خطر مبتلا شدن به سرطان روده را می کاهد.
بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، مصرف انواع غذاهای پرفیبر بعنوان بخشی از یک رژیم غذایی متعادل و سالم ضروریست.
با به کارگیری برخی روش ها میتوان میزان مصرف فیبر و غلات سبوس دار را افزایش داد. جایگزینی محصولات روزمره مانند نان، ماکارونی یا برنج با انواع غلات کامل یا قهوه ای، شروع روز با صبحانه ای پر فیبر و جایگزینی غلات فرآوری شده با انواع سبوس دار مانند غلات گندم کامل، گنجاندن میوه و سبزیجات در هر وعده غذایی، حفظ پوست سبزیجات مانند سیب زمینی و هویج برای دریافت حداکثر فیبر؛ استفاده از حبوبات مانند عدس یا لوبیا به جای بخشی یا تمام گوشت در غذاها و افزودن تنقلات سبوس دار یا پر فیبر مانند پاپ کورن ساده، میوه، آجیل، دانه ها یا کراکر گندم کامل به رژیم غذایی، روش هایی هستند که می توانند منجر به افزایش میزان فیبر مصرفی و غلات سبوس دار شوند. سفارش شده بزرگسالان روزانه ۳۰ گرم فیبر مصرف کنند.


262
5.0 / 5
1403/11/25
14:11:14
تگهای خبر: بهداشت , پوست , تولید , سلامت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳
لینک دوستان سلامت
سلامت