سرپرست اداره امور فرآورده های غذایی و آشامیدنی با منشأ دامی و دریایی سازمان غذا و دارو مطرح كرد
تأکید بر شفاف سازی ترکیب فرآورده های گوشتی
به گزارش سلامت، سرپرست اداره امور فرآورده های غذایی و آشامیدنی با منشأ دامی و دریایی سازمان غذا و دارو اظهار داشت: میزان گوشت به کار رفته در فرآورده های گوشتی، یکی از مهم ترین فاکتورهای سنجش کیفیت این محصولات است و باید بصورت دقیق، شفاف و خوانا روی بسته بندی درج شود.
به گزارش سلامت به نقل از ایسنا، دکتر حشمت الله رضوی موسوی بر لزوم اطلاع رسانی صحیح و کامل ترکیب این فرآورده ها به مصرف کنندگان تاکید کرد و اضافه کرد: درج واقعی درصد گوشت، نقش برجسته ی در انتخاب آگاهانه و تغذیه سالم مردم دارد.
وی اظهار داشت: درج درصد گوشت در فرآورده هایی مانند سوسیس و کالباس یک الزام قانونی می باشد و اطلاعات آن باید بصورت خوانا و شفاف روی بسته بندی محصول درج شود. این عدد نشان میدهد که چه میزان گوشت واقعی در ترکیب محصول به کار رفته است.
وی با اشاره به این که کیفیت این محصولات ارتباط مستقیمی با میزان گوشت مصرفی دارد، اضافه کرد: فرآورده هایی که کمتر از ۴۰ درصد گوشت دارند، عمدتاً از ترکیباتی مانند آرد، سویا، روغن و مواد افزودنی تشکیل شده اند و ارزش تغذیه ای پایین تری دارند. فرآورده هایی که میان ۴۰ تا ۶۰ درصد گوشت دارند، از نظر کیفیت در سطح متوسط قرار می گیرند و محصولاتی که بالاتر از ۶۰ درصد گوشت دارند، در صورت تولید توسط واحدهای مجاز و معتبر، از نظر پروتئینی مناسب تر هستند.
سرپرست اداره امور فرآورده های غذایی با منشأ دامی و دریایی با تکیه بر نقش نظارتی سازمان غذا و دارو، اظهار داشت: گوشت مصرف شده در این محصولات باید از کشتارگاه های مجاز و مورد تأیید تامین شود. استفاده از گوشت های تاریخ گذشته، بی هویت یا خارج از زنجیره مجاز، تخلف شمرده می شود و با واحدهای متخلف برخورد قانونی خواهد شد.
بنابر اعلام سازمان غذا و دارو، وی اضافه کرد: در کنار گوشت، مواد دیگری مانند نیتریت سدیم، فسفات، نشاسته و طعم دهنده ها نیز در این محصولات وجود دارد که استفاده از آنها باید در محدوده های مجاز باشد. کارشناسان سازمان غذا و دارو با بازرسی و نمونه برداری دوره ای، وضعیت ترکیب، برچسب و ایمنی این فرآورده ها را بررسی می کنند.
رضوی موسوی از مردم خواست هنگام خرید این محصولات به مواردی مانند درصد گوشت، پروانه ساخت، تاریخ تولید، شرایط نگهداری و نشانه های معتبر سلامت توجه نمایند و مصرف این نوع فرآورده های گوشتی را برای گروههای حساس مانند کودکان، محدود کنند.
به گفته ی ایشان، منابع پروتئینی تازه مانند گوشت، مرغ، ماهی، تخم مرغ و حبوبات بازهم انتخاب سالم تری برای مصرف روزانه هستند.
منبع: salamatpic.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب