آیا رژیم گوشتخواری منجر به افزایش کلسترول می شود؟
سلامت: رژیم گوشتخواری ممکنست سطوح «لیپوپروتئین» با چگالی کم ˮLDLˮ یا «کلسترول بد» را افزایش دهد.
به گزارش سلامت به نقل از ایسنا، رژیم گوشتخواری که بیشتر شامل محصولات حیوانی است و اغلب یا تمام غذاهای گیاهی را حذف می کند و طی سالیان اخیر محبوبیت پیدا کرده است. این رژیم غذایی ممکنست سطوح لیپوپروتئین با چگالی کم "LDL" یا «کلسترول بد» را افزایش دهد.
برخی از کارشناسان در مورد این که چگونه رژیم گوشتخواری ممکنست بر سلامت قلب و عروق همچون کلسترول تأثیر بگذارد، ابراز نگرانی کرده اند. ابراز نگرانی کارشناسان در رابطه با رژیم غذایی به سبب این است که غذاهای حیوانی همچون گوشت قرمز، کره و پنیر سرشار از چربی های اشباع شده هستند. چربی های اشباع، کلسترول LDL را افزایش می دهند؛ چربی اشباع می تواند در رگ های خونی تجمع پیدا کند و موجب تنگی آنها شود. این تنگی عروق می تواند جریان خون را به قلب و سایر اندام ها محدود کند و خطر حمله قلبی یا سکته مغزی را افزایش دهد. د 85 درصد شرکت کنندگان در این مطالعه اظهار نمودند گوشت قرمز را روزانه یا بیشتر مصرف می کنند. همین طور کمتر از 10درصد شرکت کنندگان در این مطالعه اظهار نمودند که از غذاهای گیاهی مانند سبزیجات، میوه ها یا غلات ماهانه مصرف می کنند. همین طور 37 درصد از شرکت کنندگان در این مطالعه از هیچ مکمل ویتامینی استفاده نمی کردند.
علیرغم نگرانی پژوهشگران در مورد کمبود مواد مغذی و خطرات قلبی عروقی، شرکت کنندگان حداقل اثرات منفی را گزارش کردند. از میان شرکت کنندگان، 95 درصد گزارش کردند که بهبود سلامت و رضایت بالایی از رژیم غذایی گوشتخواری را تجربه کرده اند. درحالی که پژوهشگران سطوح بالاتر کلسترول LDL را در شرکت کنندگان مشاهده نمودند، سایر نشانگرهای سلامت قلب مثبت بودند. لیپوپروتئین با چگالی بالا "HDL" یا سطح کلسترول «خوب» شرکت کنندگان در این مطالعه بهینه بود. شرکت کنندگان همین طور کاهش شاخص توده بدنی "BMI" را گزارش کردند، در صورتیکه افراد دچار دیابت کاهش هموگلوبین گلیکوزیله "HbA1c" و مصرف داروهای دیابت را گزارش کردند.
عوارض جانبی اصلی که شرکت کنندگان با رژیم گوشتخواری گزارش کردند، اثرات گوارشی، همچون اسهال و یبوست بود. با این وجود، این مطالعه دارای محدودیت هایی است. به عنوان مثال، داده ها از درک شخصی افراد از سلامتیشان به دست آمده است. مصرف الکل و فست فود نیز خیلی کم و با رژیم های معمول غربی متفاوت بود.
با این حال، بالاتر از نیمی از شرکت کنندگان بهبودهایی را در آلرژی، مشکلات پوستی و سلامت دستگاه گوارش گزارش کردند که احیانا به سبب حذف غذاهای آلرژی زا یا التهاب زا بوده است. کارشناسان باید تحقیقات بیشتری را در مورد رژیم غذایی گوشتخواری و این که چگونه می تواند بر سلامت طولانی مدت تأثیر بگذارد، انجام دهند.
برخی مطالعات نشان می دهد که پیروی از این رژیم غذایی اثرات منفی احتمالی دارد. در صورتیکه رژیم گوشتخواران بر گوشت قرمز تأکید دارد، شواهد به دست آمده از مطالعات گسترده توسط کالج قلب و عروق آمریکا (ACC) نگرانی هایی را در مورد اثرات بالقوه قلبی عروقی آن می افزاید. یک بررسی سیستماتیک از 7446 مطالعه نشان داد که مصرف گوشت قرمز فرآوری شده و فرآوری نشده با خطر بالاتر بیماریهای قلبی عروقی (CVD)، زیرگروه های CVD و دیابت مرتبط می باشد و ارتباط قوی تری در جمعیت های غربی دارد.
تجزیه و تحلیل دیگری از ACC با داده های 29682 شرکت کننده، ارتباط قابل توجهی بین مصرف گوشت قرمز و بروز CVD و مرگ و میر ناشی از تمامی علت ها را گزارش کرد. با این وجود، مصرف ماهی و طیور خصوصاً لاغر و فرآورینشده، هیچ ارتباطی با این خطرات نداشت. بااینکه این مطالعات به طور دقیقتر رژیم گوشتخواران را بررسی نکردند، اما شواهد عینی قوی برای کاهش مصرف گوشت قرمز و ترجیح دادن رژیم های غذایی غنی از میوه ها، سبزیجات، آجیل، حبوبات، ماهی و لبنیات ارائه می دهند. در این زمان، ACC رژیم غذایی گوشتخواری را سفارش نمی کند و در عوض بر الگوهای غذایی متعادل برای سلامت قلب و عروق و طول عمر تأکید می کند.
برای نتیجه گیری، پژوهشگران دریافته اند که رژیم غذایی گوشتخواری سطح کلسترول LDL را بیشتر می کند که می تواند بر بیماری قلبی و سایر اثرات منفی سلامت تاثیر بگذارد.
منبع: سلامت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب