معاون اورژانس كشور:

بیشتر از 18 میلیون تماس با اورژانس در سال 98 گرفته شد

بیشتر از 18 میلیون تماس با اورژانس در سال 98 گرفته شد

سلامت: معاون فنی و عملیاتی اورژانس كشور با اشاره به اینكه در سال ۹۸، چهار میلیون و ۵۵۰ هزار و ۶۰۵ مأموریت توسط پرسنل اورژانس پیش بیمارستانی انجام شده، اظهار داشت: در این سال ۱۸ میلیون و ۸۷۸ هزار و ۲۵۶ تماس تلفنی هم با سامانه ۱۱۵ (اورژانس پیش بیمارستانی) گرفته شده است.


به گزارش سلامت به نقل از ایرنا، حسن نوری روز دوشنبه در نشست خبری ویدئو کنفرانسی به مناسبت چهل و پنجمین سالگرد سازمان اورژانس کشور اضافه کرد: در سال ۵۴ پس از حادثه ای که در فرودگاه اتفاق افتاد، اورژانس پیش بیمارستانی در ایران راه اندازی شد. چهارمین کشور در جهان بودیم که اورژانس پیش بیمارستانی را راه اندازی نمود. پیش از انقلاب هم در چند شهر دیگر اورژانس پیش بیمارستانی فعال شد و پس از انقلاب شهرهای دیگر هم صاحب اورژانس پیش بیمارستانی شدند.
وی افزود: در دوره های بعدی بعد از جنگ مهم ترین برنامه توسعه پایگاه های اورژانس پیش بیمارستانی بود و این صورت گرفت و سه هزار و ۲۰۳ پایگاه اورژانس پیش بیمارستانی در کشور فعال شد.
معاون فنی و عملیاتی اورژانس کشور اظهار داشت: در سال های اخیر برنامه ما فقط توسعه پایگاه ها نیست، گرچه توسعه پایگاه ها هم از برنامه های ما است اما نوع تغییر لجستیک پیش بیمارستانی از برنامه های ما است و به دنبال اشکال جدیدی از خدمات هستیم و توسعه اورژانس هوایی و راه اندازی توسعه اورژانس موتوری بود و الان ناوگان آمبولانس موتوری بسیار گسترده در شهر تهران است.
نوری با اشاره به گسترش فعالیت در اورژانس ریلی، دریایی و هوایی هم توضیح داد: پایگاه های دریایی در سال های گذشته توسعه خوبی پیدا کرده و انتقال مصدومان از جزایر جنوبی کشور به بندرعباس را بر عهده دارند. همینطور پایگاه های روستایی هم راه اندازی شده در گذشته عمده تمرکز ما در شهر وجاده ها بود اما هم اکنون به توسعه اورژانس پیش بیمارستانی در همه کشور توجه داریم.
وی اضافه کرد: در زمینه اورژانس پیش بیمارستانی ریلی هم اقدامات خوبی همچون آموزش مهمانداران داخل قطار و نظایر آن انجام شده و ارتباط دقیقی بین قطار و اورژانس پیش بیمارستانی بوجود آمده و پایگاه هایی در ایستگاه های اصلی راه آهن و راه اندازی اورژانس ریلی که می تواند مصدومان را از راه ریل منتقل کند قدم های آخر آن در حال انجام می باشد و بزودی راه اندازی شود.
معاون فنی و عملیاتی اورژانس کشور اظهار داشت: حدود ۱.۵ درصد از مأموریت های اورژانس پیش بیمارستانی به بیماران گرفتار سکته مغزی مرتبط می شود. البته از آغاز ورود کووید ۱۹ به کشور ۳۷ درصد درخواست های آمبولانس برای بیماران سکته مغزی کاهش یافته است.
وی اضافه کرد: یکی از امکاناتی که به اورژانس پیش بیمارستانی اضافه شده و در سرعت اعزام پرسنل اورژانس به بالای سر بیمار تأثیر گذار است دسترسی ما به لوکیشن بیمار است که با هماهنگی که با مخابرات انجام داده ایم و می توانیم بلافاصله از روی تلفن بیمار به محل وی دسترسی پیدا کرد و آمبولانس به دقیق ترین آدرس بیمار اعزام شود
نوری با اشاره به فعالیت نیروهای اورژانس ۱۱۵ در دوران شیوع کرونا اضافه کرد: متاسفانه در این زمان به علت مبتلا شدن به این ویروس چهار پرسنل عملیاتی خویش را از دست دادیم و آنها به درجه رفیع شهادت نائل آمدند و بیشتر از دو هزار نفر از پرسنل اورژانس ۱۱۵ به کرونا مبتلا شده و به قرنطینه رفته اند البته خیلی از آنها از قرنطینه خارج شده و بلافاصله به محل کار برگشتند.
وی ضمن گلایه از تماسهای غیر فوریتی با شماره ۱۱۵ اظهار داشت: تماسهای تلفنی با این شماره ملی در خیلی از موارد فوریتی نیستند و بیشتر مواقع تماسهای مزاحم و غیرضروری داریم اما مواردی وجود دارد که نیروی پاسخگو به تماس نمی داند باید آمبولانس اعزام شود یا نه و از همین رو از موتور آمبولانس استفاده می شود.
نوری با اشاره به استفاده از طرح های ویژه در اورژانس کشور اظهار داشت: یکی از این طرح ها، طرح ۲۴۷ است که در مورد سکته های قلبی انجام می شود و دیگری استفاده از دستگاه نوار قلب کامل دو سیم کارته تولید شده توسط شرکت های داخلی است.
وی توضیح داد: مهمترین عامل مرگ و میر در بیماران سکته قلبی به هم ریختگی ضربان قلب است که در یک ساعت اول اتفاق می افتد و دقیقا در زمانی است که تکنسین اورژانس بالای سر بیمار است. ازاین رو ما آموزش های لازم را به تکنسین ها دادیم.
ارائه خدمات اورژانس پیش بیمارستانی در سوانح عمدی و غیر عمدی، حوادث غیر مترقبه و فوریت های پزشکی در هنگام بروز بیماری های نوپدید، جدید و بلایای طبیعی و انسان ساخت برای آحاد مردم یا هر ملیت و تابعیتی از وظایف و مأموریت های اصلی سازمان اورژانس کشور است.
ادامه دارد...






منبع:

1018
5.0 / 5
1399/07/16
21:10:43
تگهای خبر: آموزش , بیمار , بیمارستان , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۱
سلامت