نکاتی که باید درباره ی دیابت حاملگی بدانید

نکاتی که باید درباره ی دیابت حاملگی بدانید

به گزارش سلامت، متخصص زنان و زایمان اظهار داشت: عواملی شامل سن بالای 25 سال در زمان بارداری، اضافه وزن یا چاقی خطر ابتلاء به دیابت حاملگی را در افراد می افزاید.


شیرین نیرومنش متخصص زنان و زایمان در گفتگو با خبرنگار مهر در ارتباط با دیابت بارداری، علایم و عوارض این بیماری اظهار داشت: دیابت بارداری، نوعی از دیابت می باشد که در زمان حاملگی به شکل افزایش قندخون تشخیص داده می شود. وی افزود: علت آن هورمون های ترشح شده از جفت است که اثرات ضد انسولینی دارند که با ترشح انسولین توسط سلول های لوزالمعده مادر اثر این هورمون ها خنثی می شود ولی مقدار ترشح انسولین افراد مستعد برای جبران کافی نیست. افزایش غیر طبیعی قند خون در دوران حاملگی می تواند منجر به عوارض مادری و جنینی شود به همین دلیل پیشگیری و کنترل آن در ضمن دوران حاملگی ضروری می باشد. افرادی که در خطر ابتلاء به دیابت حاملگی هستند نیرومنش اذعان کرد: دیابت حاملگی امکان دارد بعد از یک هفته از شروع حاملگی تشخیص داده شود. سطح قند خون بالا در دوران حاملگی می تواند برای جنین مضر باشد و در بعضی موارد، عوارضی را برای مادر و جنین بهمراه داشته باشد. متخصص زنان و زایمان مطرح کرد: برخی عوامل شامل سن بالای ۲۵ سال در زمان بارداری، اضافه وزن یا چاقی، سابقه خانوادگی دیابت نوع ۲ (پدر یا مادر)، سابقه تولد نوزاد با وزن بالای ۴ یا ۴.۵ کیلوگرم، وجود نقایص جنینی در حاملگی های گذشته و سابقه پلی هیدرامنیوس (افزایش بیش از اندازه مایع آمنیوتیک) خطر ابتلاء به دیابت حاملگی را می افزایند. عوارض دیابت حاملگی برای مادر نیرومنش در ادامه اظهار داشت: دیابت حاملگی با عوارضی همراه می باشد که شامل افزایش احتمال زایمان زودرس که می تواند منجر به مشکلات تنفسی در نوزاد شود، افزایش ریسک سزارین به علت رشد بیش از اندازه جنین، افزایش مایع آمنیوتیک (پلی هیدرامنیوس) افزایش احتمال پره اکلامپسی (مسمومیت بارداری)، افزایش ریسک ابتلاء به دیابت نوع ۲ در سالهای پس از حاملگی و افزایش احتمال عفونت های ادراری و مشکلات کلیوی به علت تغییرات در سطح قند خون می شود.
عوارض دیابت حاملگی برای جنین وی خاطرنشان کرد: دیابت حاملگی نه فقط جهت مادر بلکه برای جنین نیز خطراتی شامل ماکروزومی (درشت شدن جنین)، کاهش قند خون (هیپوگلیسمی) بعد از تولد که امکان دارد نوزاد را نیازمند مراقبت های ویژه کند، افزایش ریسک مشکلات تنفسی به علت تأخیر در تکامل ریه ها، افزایش احتمال زردی نوزادی می شود. تشخیص دیابت بارداری متخصص زنان و زایمان عنوان کرد: برای تشخیص دیابت بارداری، انجام تست تحمل گلوکز ضروری می باشد. این تست حتی در افرادی که قند خون ناشتا طبیعی دارند نیز می تواند دیابت حاملگی را مشخص نماید. به همین دلیل، در صورت وجود عوامل خطر، این آزمایش باید در نخستین مراحل حاملگی صورت گیرد. نیرومنش افزود: در این آزمایش، فرد بدون احتیاج به ناشتا بودن، یک شربت حاوی ۵۰ گرم گلوکز را مصرف کرده و بعد از یک ساعت، میزان قند خون اندازه گیری می شود. اگر مقدار قند خون کمتر از ۱۴۰ باشد، مشکلی وجود ندارد و حاملگی ادامه خواهد یافت. اما در افراد در معرض خطر، حتی اگر نتیجه آزمایش اولیه طبیعی باشد، این تست باید مجدداً در هفته ۲۴ حاملگی تکرار شود. وی ادامه داد: همین طور توجه به غربالگری دیابت حاملگی و تشخیص بموقع آن، اهمیت بالای ی در حفظ سلامت مادر و جنین دارد و می تواند از بروز عوارض جدی جلوگیری نماید. توصیه برای بهبود دیابت بارداری نیرومنش بیان نمود: در خانمهایی که عوامل خطر دیابت حاملگی ندارند، تست غربالگری در هفته ۲۴ حاملگی صورت می گیرد. در صورت غیرطبیعی بودن نتیجه، آزمایش دقیق تری شامل سه نوبت اندازه گیری قند خون صورت می گیرد. در صورتیکه دیابت حاملگی تأیید شود، مدیریت قند خون اهمیت ویژه ای پیدا می کند. وی متذکر شد: همین طور اصلاح رژِیم غذایی و کاهش مصرف قند، شکر، شیرینی جات و سایر مواد غذایی مضر و رعایت یک رژیم غذایی سالم تحت نظر متخصص تغذیه می تواند به بهبود و کنترل قند خون در مادران حامله می شود.
درمان دیابت بارداری متخصص زنان و زایمان اظهار داشت: افراد بدانند که نظارت مستمر بر قند خون که شامل اندازه گیری ناشتا و دو ساعت بعد از صبحانه می شود، استفاده از داروهای خوراکی مجاز در حاملگی و در موارد شدیدتر، احتمال احتیاج به تزریق انسولین می تواند به کنترل دیابت حاملگی و درمان شدن آن کمک نماید. وی خاطرنشان کرد: دیابت حاملگی احتیاج به مراقبت های ویژه دارد و امکان دارد دفعات رفتن به پزشک افزایش یابد. بالا بودن قند خون می تواند منجر به رشد بیش از اندازه جنین، افزایش وزن نوزاد و افزایش مایع آمنیوتیک شود. به همین دلیل، کنترل دقیق و بموقع این بیماری برای حفظ سلامت مادر و جنین ضروری می باشد. روزه داری در دوران بارداری نیرومنش عنوان کرد: روزه گرفتن برای زنان باردار، چه دچار دیابت حاملگی باشند و چه نباشند، با محدودیت هایی همراه می باشد. عدم دریافت غذا و مایعات برای مدت طولانی می تواند منجر به افت قند خون و کاهش فشار خون شود که برای مادر و جنین مضر است. او در آخر تصریح کرد: در صورت تمایل به روزه داری، استفاده از وعده سحری، استفاده از مایعات در سحر، استراحت کافی در طول روز سفارش می شود. با این وجود، خیلی از زنان باردار، بخصوص در ساعات ظهر و بعدازظهر، گرفتار ضعف، افت قند خون و کاهش فشار می شوند که امکان دارد ادامه روزه داری را برایشان دشوار کند. بنابراین، مشورت با پزشک و درنظر گرفتن شرایط جسمی، برای تصمیم گیری درباره ی روزه داری در حاملگی ضروری می باشد.

13
5.0 / 5
1404/01/10
16:13:42
تگهای خبر: بیمار , بیماری , پزشك , چاقی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
لینک دوستان سلامت
سلامت