مهم ترین رویدادهای اجتماعی جهان در هفته ای که گذشت

مهم ترین رویدادهای اجتماعی جهان در هفته ای که گذشت

به گزارش سلامت، از اخطار سازمان ملل در رابطه با ناکافی بودن تعهدات ملی کشورها برای کاهش انتشار گازهای گلخانه ای گرفته تا اخطار سازمان جهانی بهداشت در مورد شیوع «سل» همچون مهم ترین رویدادهای دنیا در حوزه اجتماعی ظرف یک هفته گذشته بوده اند.


به گزارش سلامت به نقل از ایسنا، حوادث مختلف، یافته ها و موضوعات مهمِ حوزه سلامت و اتفاقات و مناسبت های محیط زیستی در سراسر جهان هفته گذشته هم در صدر رویدادهای اجتماعی جهان قرار گرفتند.
رخدادهای دیگری چون اخطار سازمان ملل در مورد سوء تغذیه حاد کودکان در سودان و نقش میلیاردرهای یک درصدی جهان در تولید سرسام آور کربن، بخش دیگری از اخبار برگزیده اجتماعی در جهان طی روزهای اخیر هستند که در ادامه مهم ترین این رویدادها را به اختصار مرور می کنیم:

هشدار سازمان ملل در مورد سوء تغذیه حاد کودکان در سودان

سازمان ملل متحد اعلام نمود بحران انسانی در سودان درحال بدتر شدن است و میلیونها نفر به کمک فوری نیاز دارند و همینطور اخطار داد که ۳.۷ میلیون کودک در این کشور در معرض خطر سوء تغذیه حاد هستند.
آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد (UNHCR) و صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) در اطلاعیه ای مشترک اعلام کردند: پیشبینی می شود ۳.۷ میلیون کودک زیر پنج سال تنها امسال از سوء تغذیه شدید رنج ببرند و نیاز فوری به کمک دارند.
در این بیانیه آمده است: این کودکان از پیش از گرسنگی ضعیف شده اند و اگر بزودی اقدامی در این حوزه صورت نگیرد، ۱۱ برابر بیشتر از همسالان سالم تر خود در سودان در معرض خطر مرگ ناشی از بیماری های قابل پیشگیری می باشند.

تصادف مرگبار اتوبوس با کامیون در مکزیک

مقامات محلی مکزیک گزارش دادند بر اثر برخورد یک دستگاه اتوبوس مسافربری با یک کامیون، دستکم ۱۹ نفر کشته و ۶ نفر دیگر بشدت زخمی شدند.
مقامات محلی همینطور اعلام کردند مصدومان این حادثه برای مداوا به بیمارستان منتقل شده اند.
همینطور گزارش شده است راننده کامیون از محل حادثه متواری شده بود اما بعداً توسط افسران گارد ملی مکزیک دستگیر شد.

طوفان «ترامی» در فیلیپین؛ تایید بیشتر از ۱۲۰ کشته تاکنون

به دنبال وقوع طوفان استوایی شدید معروف به «ترامی» در فیلیپین و سیل و رانش زمین متعاقب آن در هفته اخیر، تابحال بیشتر از ۱۲۰ تن کشته و ده ها تن دیگر ناپدید شده اند.
آژانس دولتی واکنش به بلایای طبیعی فیلیپین اعلام نمود این طوفان مرگبارترین و مخرب ترین طوفان مجمع الجزایر جنوب شرقی آسیا تابحال امسال بوده است.
در همین حال، رئیس جمهور این کشور گفت حجم زیاد و غیرمعمول بارندگی، کنترل شرایط در مناطق سیل زده را بسیار دشوار کرده است.
وی ادامه داد: ما هنوز کار امداد و نجات را تمام نکرده ایم.

میلیاردرهای یک درصدی جهان، عامل تولید سرسام آور کربن و افزایش فقر و گرسنگی

یک گزارش جدید نشان داده است انتشار کربن توسط جمعیت یک درصدیِ میلیاردرهای جهان، گرسنگی، فقر و مرگ و میر بیش از اندازه را تشدید می کند.
به علت داشتن قایق های تفریحی لوکس، جت های خصوصی و سرمایه گذاری در صنایع آلاینده، مصارف ثروتمندترین افراد جهان امکان محدود کردن گرمایش جهانی به ۱.۵ درجه سانتیگراد را به صورت فزاینده ای دشوار می کند.
تحلیل «آکسفام» نشان داده است که اگر همه افراد روی کره زمین گازهای در رابطه با گرمایش سیاره را به همان میزان متوسط ​​میلیاردرها منتشر کنند، بودجه کربن باقی مانده برای ماندن در دمای ۱.۵ درجه سانتیگراد در کمتر از ۲ روز از بین می رود.

گزارش جدید «اتحادیه بین المللی محافظت از طبیعت» از انقراض درختان

بر مبنای گزارشی که اخیرا از جانب اتحادیه بین المللی محافظت از طبیعت (IUCN) انتشار یافته است، بیشتر از یک گونه از ۳ گونه درختی در سراسر جهان در معرض خطر انقراض قرار دارند.
گزارش انتشار یافته در روز دوشنبه اخطار داده است که بیشتر از ۱۶ هزار گونه درخت در معرض خطر انقراض قرار دارند. همینطور بیشتر از ۴۷ هزار گونه برای مطالعه IUCN مورد ارزیابی قرار گرفته است.
بر طبق این گزارش، درختان به واسطه قطع کردن آنها و پاکسازی زمین برای کشاورزی و توسعه انسانی از اکوسیستم ها حذف می شوند. از طرفی تغییرات اقلیمی هم از راه تشدید خشکسالی و آتشسوزی های جنگلی، یک تهدید جدی برای این منابع پرارزش و حیات بخش در زمین بوجود می آورد.

سازمان ملل: وعده های کنونی اقلیمی کشورها بسیار دورتر از هدف ۲۰۳۰ است

سازمان ملل قبل از مذاکرات تغییرات اقلیمی در ماه آینده (کاپ ۲۹) می گوید تعهدات ملی برای کاهش انتشار گازهای گلخانه ای به میزان قابل توجهی کمتر از آن است که برای محدود کردن گرمایش جهانی تعیین شده است.
«کنوانسیون چارچوب سازمان ملل متحد در مورد تغییرات آب و هوا» (UNFCCC) در ارزیابی سالانه خود در روز دوشنبه اعلام نمود «کمک های تعیین شده ملی» (NDCs) در واقع برای کاهش ۲.۶ درصدی انتشار جهانی از سال ۲۰۱۹ تا ۲۰۳۰ کافی است که نسبت به سال قبل ۲ درصد افزایش پیدا کرده است.
این سازمان ضمن اشاره به توافق جهانی سال ۲۰۱۵ برای کاهش انتشار گازهای گلخانه ای، اخطار داد اقدامات فعلی به سختی با کاهش ۴۳ درصدی که دانشمندان می گویند برای حفظ هدف توافق پاریس برای محدود کردن افزایش دمای جهانی به ۱.۵ درجه سانتیگراد مورد نیاز است، برابری می کنند.

سل باردیگر کشنده ترین بیماری عفونی جهان شد

سازمان جهانی بهداشت (WHO) روز سه شنبه داده های هشداردهنده ای منتشر نمود که نشان داده است سل (TB) بار دیگر بعنوان کشنده ترین بیماری عفونی جهان رتبه بندی می شود.
طبق آخرین گزارش سازمان جهانی بهداشت، پارسال میلادی (۲۰۲۳) تقریبا ۸.۲ میلیون بیمار دچار سل تشخیص داده شده اند.
در بیانیه این سازمان آمده است: این رقم نشان دهنده افزایش قابل توجه از ۷.۵ میلیون مورد گزارش شده در سال ۲۰۲۲ میلادی است که سل را باردیگر بعنوان عامل اصلی بیماری های عفونی کشنده در سال ۲۰۲۳ مطرح می کند و با این آمار از کووید۱۹ پیشی می گیرد.
در همین حال «تدروس آدهانوم قبریسوس»، دبیر کل سازمان جهانی بهداشت، نسبت به تداوم تلفات این بیماری ابراز نگرانی کرد.
انفجار در معبدی در هند؛ بیشتر از ۱۵۰ نفر مصدوم شدند
به دنبال وقوع انفجار در معبدی در هند، حدود ۱۰۰ نفر راهی بیمارستان شدند که وضعیت جسمی ۸ تن از آنها وخیم است.
یکی از مقامات پلیس محلی تایید نمود بر اثر این حادثه حدود ۱۵۴ نفر زخمی و از این تعداد ۹۷ نفر در بیمارستان بستری شده اند. همینطور حال ۸ تن از مصدومان وخیم گزارش شده است.
در همین حال مقامات پلیس هند روز سه شنبه اعلام نمودند که دو نفر را در ارتباط با این حادثه بازداشت کرده اند.




منبع:

104
5.0 / 5
1403/08/11
14:26:18
تگهای خبر: بهداشت , بیمار , بیمارستان , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۵
سلامت