استرس مزمن و تأثیر آن بر پیشرفت سرطان روده بزرگ

استرس مزمن و تأثیر آن بر پیشرفت سرطان روده بزرگ

سلامت: مطالعات نشان می دهد که استرس مزمن تعادل میکروبیوم روده را مختل و پیشرفت سرطان روده بزرگ را تسریع می کند.



به گزارش سلامت به نقل از ایسنا به نقل «وبدا» تحقیقات جدید نشان داده است که استرس مزمن چگونه تعادل میکروبیوم روده را مختل می کند و به تسریع پیشرفت سرطان روده بزرگ (CRC) منجر می شود. این یافته ها به شناسایی راه های جدید برای پیشگیری و درمان این سرطان پرداخته اند.

مطالعات جدید نشان می دهند که با حذف برخی باکتری های خاص روده و ایجاد استرس در مدلهای آزمایشگاهی، رابطه مستقیمی بین استرس و میکروبیوم روده در پیشرفت CRC وجود دارد. این مطالعه یک گونه باکتریایی خاص را به عنوان هدف درمانی احتمالی شناسایی کرده است.

تحقیقات جدید و تأثیر آنتی بیوتیک ها

در مطالعه ارائه شده در UEG هفته ۲۰۲۴، دکتر چینگ لی توضیح داد که از یک ترکیب آنتی بیوتیکی شامل وانکومایسین، آمپی سیلین، نئومایسین، و مترونیدازول برای حذف میکروبیوم روده استفاده و بعد از آن، پیوند میکروبیوم مدفوع انجام شد تا مشخص شود آیا میکروبیوم روده برای تسریع پیشرفت سرطان روده بزرگ تحت استرس مزمن لازم است یا خیر؟

نتایج نشان داد که استرس مزمن نه فقط رشد تومور را بیشتر می کند بلکه باکتری های مفید روده خصوصاً از جنس لاکتوباسیلوس که برای پاسخ ایمنی سالم ضروری هستند را نیز کم می کند. دکتر لی اضافه کرد: «پیشرفت سرطان روده بزرگ در رابطه با استرس می تواند به سبب کاهش باکتری های مفید روده باشد برای اینکه این باکتری ها نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن دارند.»

برای بررسی تأثیر لاکتوباسیلوس بر سلول های CD۸+ T و پیشرفت CRC، پژوهشگران به موش ها مکمل لاکتوباسیلوس دادند و مشاهده نمودند که این مکمل منجر به کاهش تشکیل تومور شد. لاکتوباسیلوس پلانتاروم (L. plantarum) به طور دقیقتر متابولیسم اسید صفرا را تنظیم کرده و عملکرد سلول های T CD۸+ را بهبود بخشید.

نتایج غیرمنتظره ای نیز در این مطالعه به دست آمد. دکتر لی توضیح داد که محیط کشت حاصل از L. plantarum به تنهایی نمی تواند سلول های T CD۸+ را به تولید متابولیت های کلیدی تحریک کند. این نشان میدهد که L. plantarum ممکنست به موادی در محیط روده نیاز داشته باشد تا اثرات ضد توموری این سلول ها را بهبود بخشد.

پتانسیل استفاده از درمان های مبتنی بر لاکتوباسیلوس برای بیماران، خصوصاً آنهایی که تحت استرس مزمن هستند، بسیار امیدبخش است. دکتر لی گفت: «ترکیب داروهای ضد توموری سنتی با مکمل L. plantarum می تواند استراتژی درمانی مؤثری برای بیماران دچار CRC ناشی از استرس باشد.»

اهمیت پیشگیری و درمان سرطان روده بزرگ

سرطان روده بزرگ یکی از نگرانی های عمده سلامتی در اروپاست و دومین سرطان شایع و دومین علت مرگ ناشی از سرطان محسوب می شود. انتظار می رود که شیوع این بیماری به سبب پیری جمعیت، رژیم غذایی ناسالم، کم تحرکی و چاقی در دهه آینده افزایش یابد.

برنامه های آینده برای تحقیقات بیشتر

تیم تحقیقاتی درنظر دارد نمونه های مدفوع و تومور بیماران دچار CRC را جمع آوری و تغییرات میکروبیوم روده در افراد با و بدون استرس مزمن را بررسی کند. دکتر لی تاکید کرد: «هدف ما این است که بفهمیم آیا L. plantarum در بیماران دچار CRC تحت استرس بطور معناداری کاهش پیدا می کند و چگونه با سلول های ایمنی ضد توموری ارتباط دارد.»

این مطالعه نشان دهنده ارتباط پیچیده بین استرس، میکروبیوم روده و CRC است و نشان میدهد که بازگرداندن سلامت میکروبیوم روده می تواند نقش مهمی در مراقبت های سرطان، خصوصاً برای بیمارانی که با استرس مزمن مواجه اند، داشته باشد.




منبع:

226
5.0 / 5
1403/07/27
13:08:05
تگهای خبر: بیمار , بیماری , تولید , چاقی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱
سلامت