تشخیص مبتلاشدن به اوتیسم با کمک صفحه نمایش

تشخیص مبتلاشدن به اوتیسم با کمک صفحه نمایش

سلامت: خراسان رضوی نتایج تحقیقات فعلی نشان میدهد که تماشای بیش از حد صفحه نمایش ممکنست علامت هشداردهنده مبتلاشدن به طیف اوتیسم و اختلال نقص توجه(بیش فعالی) باشد.


به نقل از مدیکال، بحث در مورد ارتباط بالقوه بین زمان تماشای صفحه نمایش و خطر مبتلاشدن به اختلالات عصبی رشدی مانند اختلال طیف اوتیسم (ASD) و اختلال نقص توجه/بیش فعالی (ADHD) در کودکان وجود دارد و برمبنای نتایج تحقیق جدید، تماشای بیش از اندازه صفحه نمایش ممکنست نشانه اولیه اختلالات رشدی محسوب شود.
اختلال نقص توجه/بیش فعالی بر مهارت های زبانی، رفتار و توانایی فرد برای یادگیری و اجتماعی شدن تاثیر می گذارد، در صورتیکه اختلال طیف اوتیسم در درجه اول بر توانایی آنان برای تمرکز، ثابت ماندن یا کنترل رفتار تکانشی موثر است. خیلی از علایم بین این دو بیماری همپوشانی دارند و ممکنست فرد به هر دو بیماری مبتلا شود.
بااینکه علت دقیق این اختلالات رشدی عصبی معین نیست اما اعتقاد بر این است که دلیل آن تلفیقی از ژنتیک و چندین عامل دیگر مانند استفاده والدین از الکل و تنباکو، زایمان زودرس، وزن کم هنگام تولد و خطرات محیطی مانند قرار گرفتن در معرض سرب باشد.
دکتر ناگاهیده تاکاهاشی، سرپرست گروه تحقیق می گوید: «در حالی که زمان های طولانی استفاده از صفحه نمایش در دوران کودکی به عنوان دلیل مبتلاشدن به این دو بیماری پیشنهاد شده است اما نتایج این تحقیق نشان میدهد که برخی افراد ممکنست تمایل ژنتیکی به استفاده از صفحه نمایش به علت اوتیسم داشته باشند.»
بر طبق این مطالعه، کودکان دارای استعداد ژنتیکی به اختلال طیف اوتیسم تمایل دارند زمان بیشتری را در مقابل صفحه نمایش بگذرانند، یعنی این زمان بیش از سه تا چهار ساعت از اوایل کودکی است. کودکان مبتلا به اختلال نقص توجه/بیش فعالی احتمالاً با بالا رفتن سن، زمان استفاده از صفحه نمایش خودرا می افزایند، حتی اگر استفاده اولیه از صفحه نمایش در آنان مدت محدودی باشد.
برای تعیین حساسیت ژنتیکی در اختلال طیف اوتیسم و اختلال نقص توجه/بیش فعالی پژوهشگران ۶.۵ میلیون پلی مورفیسم را در ۴۳۷ کودک بررسی کردند. پلی مورفیسم ها تغییراتی در توالی دی ان ای هستند که می توانند به دو یا چند شکل مختلف در میان افراد یا جمعیت های مختلف وجود داشته باشند.
پژوهشگران برمبنای تعداد و اندازه این تغییرات ژنی، امتیاز خطر چند ژنی در رابطه با اختلال طیف اوتیسم و اختلال نقص توجه/بیش فعالی را محاسبه سپس با میزان زمان تماشای صفحه نمایش در بین نمونه ای از کودکان ۱۸، ۳۲ و ۴۰ ماهه مقایسه کردند.
بطور کلی، افرادی که در معرض خطر ژنتیکی اوتیسم هستند، ۱.۵ برابر بیشتر در گروهی قرار می گیرند که حدودا سه ساعت در روز از صفحه نمایش استفاده می نمایند و ۲.۱ برابر بیشتر در گروهی قرار می گیرند که بیش از چهار ساعت از صفحه نمایش استفاده می نمایند.
تاکاهاشی بیان کرد: نتایج ما نشان میدهد که کودکان در معرض خطر بیش فعالی در معرض خطر بیش از اندازه تماشای صفحه نمایش قرار دارند خصوصاً از آنجا که اعتیاد به بازی در آنان رایج است. از آنجا که زمان استفاده از صفحه نمایش برای کودکانی که خصوصاً در معرض اختلال نقص توجه/بیش فعالی هستند، طولانی تر است، والدین و مراقبان باید مراقب باشند و پیش از این که مشکل ساز شود، آنرا بررسی نمایند.




منبع:

352
5.0 / 5
1402/08/14
12:51:54
تگهای خبر: اختلال , بیمار , بیماری , كنترل
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۲
سلامت