مدیركل دفتر طب ایرانی و مكمل وزارت بهداشت اعلام كرد

تاکید سازمان جهانی بهداشت به استفاده از ظرفیت طب سنتی

تاکید سازمان جهانی بهداشت به استفاده از ظرفیت طب سنتی

به گزارش سلامت، مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت اعلام نمود: سازمان جهانی بهداشت در بیانیه اجلاس گجرات به کشورهای عضو در استفاده از ظرفیت طب سنتی تاکید نمود.


به گزارش سلامت به نقل از ایسنا و بنابر اعلام وزارت بهداشت، دکتر نفیسه حسینی یکتا با اشاره به بیانیه گجرات در اولین اجلاس جهانی طب سنتی، اشاره کرد: تحقق پوشش همگانی سلامت بدون در نظر گرفتن ظرفیت طب سنتی در دنیا عملی نخواهد بود.

وی ضمن اشاره به برگزاری اولین اجلاس جهانی طب سنتی به میزبانی سازمان جهانی بهداشت که در تاریخ ۲۶ و ۲۷ مرداد امسال با همراهی دولت هند در شهر گاندینگار ایالت گجرات هند برگزار گردید، خروجی این اجلاس بزرگ و خصوصاً بیانیه صادر شده تحت عنوان بیانیه گجرات را جهت گیری و سیاستگذاری صریح سازمان جهانی بهداشت در بکارگیری ظرفیت طب های سنتی در سیستم سلامت کشورهای عضو دانست.

مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت با اشاره به اینکه پیش تر هم نگاه این سازمان تشویق کشورها به استفاده از این ظرفیت بود، اشاره کرد: نتیجه این نگاه را در راه اندازی واحد طب سنتی مکمل و تلفیقی در سازمان جهانی بهداشت و انتشار استراتژی طب سنتی آن می توان دید.

حسینی یکتا حرکت شروع شده از سال قبل در راه اندازی اولین مرکز جهانی طب سنتی این سازمان و نهایتاً خروجی اجلاس گجرات را نقطه عطف و نشانگر عزم جدی این سازمان برای پررنگ کردن نقش طب سنتی در سیستم سلامت کشورها برشمرد.

وی با اشاره به سخنرانی دکتر تدروس ادهانوم قبریسوس - مدیرکل این سازمان در افتتاحیه این جلسه، اشاره کرد: با رویکرد جدید و بسیار جدی این سازمان به موضوع طب سنتی، تحقق پوشش همگانی سلامت بدون در نظر گرفتن ظرفیت طب سنتی در دنیا عملی نخواهد بود.
مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت همین طور به نقش پررنگ دولت هند به عنوان متحد جدی سازمان جهانی بهداشت در این سیاستگذاری جدید اشاره نمود و سرمایه گذاری ۲۵۰ میلیون دلاری این کشور را در راه اندازی اولین مرکز جهانی طب سنتی در گجرات هند خیز بلند این کشور برای ایفای نقش کلیدی در این راه برشمرد.

بنابر اعلام وزارت بهداشت، حسینی یکتا موقعیت کشور ایران در استفاده از این فرصت به عنوان یکی از صاحبان طب سنتی در دنیا (طب ایرانی) را بسیار حائز اهمیت برشمرد و بر استفاده از کلیه ظرفیتهای کشور در استفاده از خروجی های آتی این سیاستگذاری جهانی اصرار کرد.

او در آخر اظهار داشت: ایران با دو نماینده در اجلاس گجرات که در محل اجلاس وزاری بهداشت کشورهای عضو گروه ۲۰ بصورت همزمان برگزار گردید، بصورت فعال حضور یافت و رایزنی های خوب انجام شده در این جهت و نیز ارائه محتوای تهیه شده درباب طب ایرانی در نمایشگاه دیجیتال سازمان جهانی بهداشت، مورد توجه قرار گرفت.

گفتنی است، بیانیه گجرات در ۳۴ بند بر اقدامات طب سنتی در هشت حیطه تاکید می کند که شامل این موارد است: سلامت و تندرستی مردم و زمین، حکمرانی جهانی سلامت در طب سنتی، مکمل و تلفیقی، پژوهش و شواهد، پوشش جهانی سلامت، مراقبت های اولیه سلامت و نظام های سلامت، داده ها و سیستم های اطلاعات لبه های سلامت دیجیتال شامل هوش مصنوعی، تنوع زیستی پایدار، حقوق بشر، عدالت و اخلاق.



380
5.0 / 5
1402/06/29
08:48:04
تگهای خبر: بهداشت , سلامت , سیستم , طب سنتی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
سلامت