عضو هیات مدیره انجمن دكترای علوم آزمایشگاهی و تشخیص طبی ایران:
آزمایشگاه ها ۱۵ تا ۲۰ میلیون تست پی سی آر در دوران کرونائی روانه بازار کردند
عضو هیات مدیره انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی و تشخیص طبی ایران می گوید: 15 تا 20 میلیون تست پی سی آر در ضمن 2 سال اخیر همه گیری کرونا در کشور تولید شد و از واردات بی نیاز شدیم.
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و سلامت ایرنا، سید مهدی بوترابی روز دوشنبه در یک نشست خبری اضافه کرد: آزمایشگاه های بخش خصوصی در کنار دولتی کمک زیادی به تهیه و تولید تست های تشخیص کرونا کردند و ظرفیت این بخش در دوران بیماری همه گیری به سیستم سلامت نقش آفرین بود.
وی عنوان کرد: در اوایل همه گیری کرونا، ۵ تا ۱۰ درصد تست های پی سی آر به کشور وارد شد، آزمایشگاه های داخلی توانستند با تلاش و همت خود، این تست ها و تست های سریع تشخیص بیماری کرونا را تولید کنند و الان علاوه بر تامین مورد نیاز کشور، صادرات نیز در این حوزه انجام می شود.
بوترابی اشاره کرد: حالا آزمایشگاه های کشور با بالاترین سطح و کیفیت خدمات را به مردم ارائه می دهند و طی ۲ سال اخیر اهتمام کردند مشکلی در تامین تست های تشخیصی وجود نداشته باشد.
شهروز همتی رییس انجمن دکتری علوم آزمایشگاهی و تشخیص طبی ایران نیز افزود: در اوایل همه گیری کرونا، بسیاری این بیماری را با آنفلوآنزا اشتباه می گرفتند و با عنایت به این که سه آزمایشگاه همچون انستیتوپاستور، مسیح دانشوری و آزمایشگاه های آنفلوآنزا نمی توانست حجم زیادی از تشخیص ها را انجام دهد، آزمایشگاه های خصوصی وارد عمل شدند و تعداد تست های پی سی آر افزوده شد.
اولین تست های پی سی آر در دوران کرونائی توسط آزمایشگاه ها وارد بازار شد
وی عنوان کرد: نخستین تست های پی سی آر توسط این آزمایشگاه ها وارد بازار شد و از وابستگی خارجی بی نیاز شدیم، باتوجه به همه گیری کرونا، وجود تحریم ها، افزایش تورم دو برابری در آزمایشگاه ها برمبنای تورم ۴۰ درصدی در جامعه و این که قیمت کیت ها ۶ برابر افزایش پیدا کرد، کوشیدیم خدمات مناسب و با کیفیتی را به مردم ارائه دهیم.
طی همه گیری کرونا در ۲ سال اخیر ۳۰ آزمایشگاه به علت مشکلات اقتصادی تعطیل شد و مردم در دسترسی به خدمات آزمایشگاهی متضرر شدند
همتی با انتقاد از این که نظارت و قیمت گذاری بر کیت ها توسط شرکت های مربوطه صورت نمی گیرد، افزود: طی همه گیری کرونا در ۲ سال اخیر، ۳۰ آزمایشگاه به علت مشکلات اقتصادی تعطیل شد و در اینجا مردم به لحاظ دسترسی به خدمات آزمایشگاهی متضرر شدند و در حقیقت مشکلات زیادی بوجود آمد.
امیر حسین زرنانی دبیر علمی سیزدهمین همایش بین المللی ارتقای کیفیت خدمات ازمایشگاهی تشخیص طبی ایران نیز در این جلسه، اظهار داشت: در این همایش بین المللی که به طور حضوری و مجازی برگزار می گردد پزشکانی از کشورهای آمریکا، آلمان، کانادا، هلند و سویس حضور دارند.
وی عنوان کرد: این همایش بین المللی بزرگترین رویداد علوم آزمایشگاهی است و فناوری های نوین و تکنولوژی های به روز در آن ارائه می شود و نمایشگاهی نیز با حضور بیش از ۱۰۰ شرکت در حاشیه این همایش ۲۷ تا ۳۱ اردیبهشت ماه در ایران مال برگزار می گردد.