مطالعات نشان می دهد؛
اسیدچرب به مقابله با بیماری ام اس كمك می نماید
سلامت: یافته جدید پژوهشی نشان میدهد تغییر رژیم غذایی ممکنست به درمان تعدادی از افراد مبتلا به بیماری خودایمنی ˮام اسˮ کمک نماید.
به گزارش سلامت به نقل از مهر، برمبنای مطالعه جدید پژوهشگران دانشگاه یل آمریکا، واکنش غیرطبیعی سیستم ایمنی که با حمله و لطمه به سیستم عصبی مرکزی موجب بیماری بیماری ام اس می شود، می تواند ناشی از کمبود یک اسید چرب خاص در بافت چربی باشد.
بافت چربی در بیماران مبتلا به ام اس فاقد مقادیر طبیعی اسید اولئیک، یک اسید چرب اشباع نشده است که به میزان بالا در روغن های پخت و پز، گوشت ها (گوشت گاو و مرغ)، پنیر، مغزیجات آجیلی، تخمه آفتابگردان، تخم مرغ، ماکارونی، شیر، زیتون و آووکادو یافت می شود.
تیم تحقیق دریافت این کمبود اسیدهای اولئیک منجر به از دست دادن حسگرهای متابولیکی فعال کننده سلول های T می شود. سلول های T عامل واکنش سیستم ایمنی بدن به بیماریهای عفونی است.
بدون اثرات سرکوب کننده این سلول های T نظارتی، سیستم ایمنی بدن می تواند به سلول های سالم سیستم عصبی مرکزی حمله کرده و موجب کاهش بینایی، درد، عدم هماهنگی و سایر علایم ناتوان کننده بیماری ام اس شود.
وقتی پژوهشگران اسیدهای اولئیک را در آزمایش های آزمایشگاهی وارد بافت چربی بیماران مبتلا به ام اس کردند، میزان سلول های T نظارتی افزایش پیدا کرد.
«دیوید هافلر»، سرپرست تیم تحقیق، در این زمینه می گوید: «ما می دانیم که ژنتیک و محیط زیست در ابتلاء به بیماری ام اس نقش دارند. نتایج مطالعه جدید نشان میدهد که یکی از عوامل محیطی دخیل در این بیماری رژیم غذایی است.»
هافلر اشاره کرد: «چاقی موجب ایجاد میزان ناسالم التهاب می شود و یک فاکتور پرخطر شناخته شده در ابتلاء به بیماری ام اس است.»
وی تاکید کرد: «با این وجود، مطالعه بیشتر برای تعیین اینکه آیا رژیم غذایی حاوی اسید اولئیک می تواند به تعدادی از بیماران ام اس کمک نماید، لازم است.»
منبع: سلامت
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب