وزیر بهداشت اعلام كرد

سهم ۶ درصدی سلامت از تولید ناخالص ملی در بودجه سال جاری

سهم ۶ درصدی سلامت از تولید ناخالص ملی در بودجه سال جاری

به گزارش سلامت، وزیر بهداشت بیان این که لابراتوار ها، نه یک بخش فرعی، بلکه یک رکن اساسی در تیم ملی سلامت هستند، اظهار داشت: واژه پاراکلینیک را برای این حوزه مناسب نمی دانم.


به گزارش سلامت به نقل از ایسنا، دکتر محمدرضا ظفرقندی با حاضر شدن در مراسم گرامیداشت روز علوم آزمایشگاهی و گردهمایی انجمن های تخصصی این حوزه، بر اهمیت جایگاه جامعه آزمایشگاهی در نظام سلامت کشور تاکید کرد و اظهار داشت: این روزها، فقط جهت تقویم و تقدیر نیستند؛ بلکه فرصت هایی هستند برای بازبینی، بازنگری گذشته و برنامه ریزی آینده و روز گرامیداشت علوم آزمایشگاهی، نقطه عطفی برای ارزیابی مسیر گذشته و ترسیم افق های پیش رو در حوزه سلامت کشور است.
ظفرقندی اضافه کرد: امروز در مجلسی گرد هم آمده ایم که برای من شخصا رنگ و بوی خاطره دارد. از سال ۱۳۵۰ که وارد این دانشگاه شدم، ۵۰ سال خاطره در این سالن نقش بسته است. از همین جا از همه اعضای پرکار جامعه آزمایشگاهی کشور تشکر می کنم و امیدوارم نسل جوان این حوزه هم در راه رشد، موفق و اثرگذار باشند.
وزیر بهداشت ضمن اشاره به شرایط سخت دوران کرونا، نقش جامعه آزمایشگاهی را در آن مقطع تاریخی، ستود و تاکید کرد: اگر جامعه آزمایشگاهی با ایثار، تعهد و تلاش در میدان مواجهه با کرونا حاضر نمی شد، تبعات آن دوران بسیار سنگین تر می بود. واکنش مؤثر و مسئولانه ای که در آن زمان شکل گرفت، نشان دهنده جایگاه اصلی و تاثیر گذار این حوزه در سلامت کشور است.
او اضافه کرد: من واژه پاراکلینیک را برای این حوزه مناسب نمی دانم. لابراتوار ها، نه یک بخش فرعی، بلکه یک رکن اساسی در تیم ملی سلامت اند. بدون داده ها و تحلیل های دقیق این حوزه، مسیر درمان به درستی طی نخواهد شد. در بحث مقاومت های میکروبی نیز، اگر جامعه آزمایشگاهی به درستی نقش خویش را ایفا نکند، با بحران های جدی در اثربخشی آنتی بیوتیک ها مواجه خواهیم شد.
ظفرقندی تصریح کرد: طبیعی است که این حوزه هم با چالش ها و نارسایی هایی مواجه باشد. مهم آن است که این نیازها شناسایی شده و با برنامه ریزی مؤثر، برطرف شود. در این راستا، خوشبختانه در قانون برنامه و هم در بودجه ۱۴۰۴، سهم بخش سلامت از تولید ناخالص داخلی به حدود ۶ درصد رسیده که در مقایسه با سالهای گذشته — که به ۳.۹ درصد کاسته شده بود — افزایش قابل توجهی است و می تواند نفس جدیدی در این عرصه بدمد.
وزیر بهداشت همینطور به نقش انجمن های تخصصی علوم آزمایشگاهی در ارتقاء جایگاه این حوزه اشاره نمود و اظهار داشت: باید جایگاه لابراتوار در نظام ارجاع، پزشکی خانواده و سیاستگذاری های کلان سلامت با همکاری و هم اندیشی این انجمن ها به درستی تعریف شود. لابراتوار ها از یک سو با مردم و از طرفی با بیمه ها در تعامل اند؛ ازاین رو باید فرمولی منطقی برای تسریع در پرداخت مطالبات آنها تدوین و پیگیری شود.
بنابر اعلام وزارت بهداشت، ظفرقندی در انتها خاطرنشان کرد: جامعه آزمایشگاهی کشور باید نقش خویش را بعنوان یک یار مؤثر در تیم ملی سلامت، بهتر از گذشته ایفا کند. ما هم در وزارت بهداشت تمام تلاش خویش را به کار خواهیم بست تا شرایط معیشتی دانشجویان دکتری، متخصصان علوم پایه و فعالان این حوزه بهبود یابد و مسیر تعالی نظام سلامت با اتکا به همت و همدلی همه ارکان آن، هموارتر شود.

نقش کلیدی علوم آزمایشگاهی در پزشکی خانواده و نظام ارجاع باید بازتعریف شود

وزیر بهداشت، درمان آموزش پزشکی اظهار داشت: امروز در سال ۱۴۰۴، تمرکز ما بر آن است که نقش حدود ۵۰ هزار نفر از نیروهای علوم آزمایشگاهی کشور را در نظام ارجاع و پزشکی خانواده به درستی تعریف و نهادینه نماییم.
وزیر بهداشت، در حاشیه گردهمایی ملی جامعه علوم آزمایشگاهی کشور که بمناسبت روز علوم آزمایشگاهی برگزار شد، ضمن گرامیداشت یاد و نام حکیم جرجانی، این روز را فرصتی مهم برای بازبینی در جایگاه علوم آزمایشگاهی در نظام سلامت کشور دانست.
وی عنوان کرد: امروز روز بزرگداشت حکیم جرجانی، یکی از مفاخر دانش پزشکی ایران است و به همین مناسبت، روز علوم آزمایشگاهی نام گذاری شده است.
وی ادامه داد: این روز، تنها یک تقویم نمادین نیست، بلکه فرصتی برای بازنگری جایگاه مهم علوم آزمایشگاهی و برنامه ریزی برای آینده این حوزه حیاتی می باشد.
وزیر بهداشت با تاکید بر نقش مؤثر علوم آزمایشگاهی در زنجیره سلامت کشور اظهار داشت: لابراتوار تنها یک ابزار مکمل نیست؛ بلکه رکن اصلی در پیشگیری، تشخیص و درمان بیماری هاست. ازاین رو، باید جایگاه این حوزه به درستی شناسایی، تثبیت و تقویت شود.
او افزود: امروز در سال ۱۴۰۴، تمرکز ما بر آن است که نقش حدود ۵۰ هزار نفر از نیروهای علوم آزمایشگاهی کشور را در نظام ارجاع و پزشکی خانواده به درستی تعریف و نهادینه نماییم. این کار مستلزم تأمین منابع مالی، تهیه بموقع کیت ها و تجهیزات آزمایشگاهی و همینطور طراحی سازوکارهای مؤثر برای تثبیت موقعیت حرفه ای این نیروها در نظام سلامت است.
ظفرقندی ضمن اشاره به برنامه های در دست اجرا اضافه کرد: خوشبختانه در بودجه سال ۱۴۰۴، زیرساخت هایی برای تقویت اقتصاد آزمایشگاهی فراهم گشته است. همچون آنها میتوان به بهره مندی نظام آزمایشگاهی از ارز ترجیحی برای تأمین کیت ها و تجهیزات و همینطور افزایش قابل توجه در قسمت «حق حرفه ای» و «حق فنی» در تعرفه های آزمایشگاهی اشاره نمود که این موارد، می تواند به گردش اقتصادی سالم تر در این عرصه منجر شود.
وزیر بهداشت همینطور در رابطه با ابعاد حقوقی ساختار نظام آزمایشگاهی کشور تصریح کرد: بحث نظام آزمایشگاهی، ابعاد حقوقی مشخصی دارد که درحال پیگیری است. نتیجه این بررسی ها باید به سازمان نظام پزشکی منتقل شود تا در شورایعالی این سازمان در رابطه با آن تصمیم گیری نهائی صورت گیرد.
ظفرقندی در جواب پرسشی در رابطه با وضعیت معیشتی متخصصان علوم پایه پزشکی، اظهار داشت: بخشی از مجموعه علوم پایه، متخصصان آزمایشگاهی هستند که نقش کلیدی در ارتقاء کیفیت خدمات سلامت ایفا می کنند. در سالهای اخیر، با کاهش درخواست آنها برای مهاجرت، کوشیده ایم با جلسات و مکاتبات مختلف با سازمان برنامه و بودجه و هم طرح مبحث در دولت، زمینه ای برای بهبود شرایط معیشتی این قشر فراهم نماییم.
وزیر بهداشت اضافه کرد: امیدواریم بتوانیم همان گونه که در حوزه های دیگر اقداماتی صورت گرفته، در زمینه علوم پایه و آزمایشگاهی هم گامهای مؤثری برداریم تا شرایط زندگی متخصصان این حوزه ارتقاء یابد.
وزیر بهداشت در انتها خاطرنشان کرد: مسیر تقویت نظام آزمایشگاهی، از مسیر درک جایگاه راهبردی آن می گذرد. با همکاری همه‌جانبه انجمن های تخصصی، دانشگاه های علوم پزشکی و نهادهای بیمه گر، میتوان این حوزه را به جایگاه واقعی خود در نظام سلامت کشور رساند.


19
5.0 / 5
1404/01/31
12:28:40
تگهای خبر: آموزش , بهداشت , بیمار , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۲
لینک دوستان سلامت
سلامت