متخصص تغذیه و رژیم درمانی تشریح كرد
صبحانه مهم ترین وعده غذایی روز
به گزارش سلامت، متخصص تغذیه و رژیم درمانی و عضو هیأت علمی دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به این که ذائقه سازی آموختنی است، اظهار داشت: بجای تمرکز بر ممنوعیت ها، گزینه های سالم و جذاب را به خردسالان معرفی وتغذیه سالم را به یک عادت لذت بخش تبدیل نماییم.
به گزارش سلامت به نقل از ایسنا، دکتر غزاله اسلامیان ضمن اشاره به این که تغذیه مناسب در دوران مدرسه نقش حیاتی در رشد جسمی و ذهنی دانش آموزان دارد، اظهار نمود: یک برنامه غذایی متعادل نه فقط انرژی مورد نیاز برای فعالیتهای روزانه را تامین می کند، بلکه بر تمرکز، حافظه و عملکرد تحصیلی نیز اثر مستقیم دارد.
وی با تکیه بر اهمیت اصول تغذیه سالم برای دانش آموزان، به راهکارهای عملی برای بهبود عادات غذایی خردسالان پرداخت.
اسلامیان ضمن اشاره به این که تغذیه سالم قدرت یادگیری و تمرکز را زیاد می کند، توضیح داد: استفاده از غذای سالم ضمن این که از پیری زودرس پیشگیری می کند، سیستم ایمنی بدن را تقویت و از بروز کمبودهای تغذیه ای پیشگیری کرده و مانع اضافه وزن و چاقی در خردسالان می شود.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با اشاره به اینکه صبحانه مهم ترین وعده غذایی روز است، تصریح کرد: نخوردن صبحانه موجب کاهش قند خون و اختلال در تمرکز می شود، صبحانه کامل باید شامل پروتئین (تخم مرغ و پنیر)، کربوهیدرات پیچیده (نان سبوس دار) و میوه باشد.
وی تصریح کرد: خانواده ها باید الگوی مناسبی برای مصرف صبحانه باشند.
وی ضمن اشاره به این که مصرف میان وعده های مغذی برای زنگ تفریح دانش آموزان بسیار مهم می باشد، اظهار داشت: میوه های تازه و خشک، آجیل و مغزهای کم نمک، ساندویچ خانگی با نان سبوس دار، شیر و لبنیات و ذرت خانگی جایگزین مناسبی برای خوراکیهای ناسالم مثل پفک، چیپس، نوشابه، بیسکوئیت کرم دار، ویفر و کیک های صنعتی است.
عضو هیأت علمی دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه افزود: برای تهیه ساندویچ، والدین از نان های سبوس دار، مواد پرپروتئین مانند تخم مرغ، پنیر، کوکو یا کتلت خانگی کم روغن، همراه با سبزیجات تازه مثل گوجه، خیار یا کاهو استفاده نمایند.
وی مضرات غذاهای پرچرب و فرآوری شده را خاطرنشان کرد و درباره ی استفاده از این غذاهای مثل سوسیس، کالباس و سس های چرب نیز هشدار داد.
بهترین نوشیدنی، آب، شیر ساده و دوغ کم نمک است
متخصص تغذیه و رژیم درمانی ضمن اشاره به این که بهترین نوشیدنی، آب، شیر ساده و دوغ کم نمک است، افزود: پرهیز از نوشابه، آبمیوه های صنعتی و نوشیدنی های انرژی زا به ویژه برای خردسالان لازم است.
اسلامیان با اشاره به اینکه بوفه مدرسه اهمیت بالای ی در فرهنگ غذایی دانش آموزان دارد، اظهار داشت: عرضه فست فود، نوشابه و تنقلات پرنمک باید در بوفه مدارس ممنوع شود و میوه های شسته شده، ساندویچ های سالم و آجیل ها باید در دسترس باشد.
وی، نظارت مستمر بر بهداشت مواد غذایی در بوفه مدارس را مورد تأکید قرار داد.
به گزارش وبدا، عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی به نقش خانواده ها در تغذیه سالم اشاره نمود و اضافه کرد: والدین می توانند با رعایت برخی نکات مثل تهیه غذای خانگی بجای غذاهای آماده، استفاده از میوه و سبزی در برنامه روزانه، محدود کردن مصرف قند و نمک و تشویق به فعالیت بدنی منظم، الگوی خوبی برای عادات غذایی سالم باشند.
وی به چالش های تغذیه دانش آموزان اشاره نمود و افزود: بر طبق آمار حدود ۲۰ درصد دانش آموزان با چاقی یا اضافه وزن مواجهند و تقریباً کمبود آهن و ویتامین D موضوعی شایع در میان دانش آموزان است که دلیل اصلی آن عادت های ناسالم و مصرف زیاد فست فود و تنقلات صنعتی است.
بگفته اسلامیان، تغذیه مناسب در دوران تحصیل، سرمایه گذاری برای آینده کودک است، ازاین رو با آموزش، نظارت و همکاری بین خانواده ها و مدارس می توان فرهنگ غذایی سالم را نهادینه کرد.
وی افزود: عادت های غذایی دوران کودکی، پایه ای برای سلامت در بزرگسالی است.
متخصص تغذیه و رژیم درمانی با اشاره به اینکه ذائقه آموختنی است، افزود: بجای تمرکز بر ممنوعیت ها، انتخابهای سالم و جذاب را به خردسالان معرفی و با مشارکت آنان، تغذیه سالم را به یک عادت لذت بخش تبدیل نماییم.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب