سیر تا پیاز بیماری نقرس کدام افراد درگیر این بیماری می شوند؟

سیر تا پیاز بیماری نقرس کدام افراد درگیر این بیماری می شوند؟

به گزارش سلامت، فوق تخصص روماتولوژی اظهار داشت: بیماری نقرس در افراد مبتلا می تواند ژنتیکی باشد، به صورتی که بدن شخص اسید اوریک بالایی تولید کرده و کلیه توان دفع را ندارد.


عبدالرحمان رستمیان فوق تخصص روماتولوژی و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتگو با خبرنگار مهر، در مورد بیماری نقرس و علایم این بیماری اظهار داشت: بیماری نقرس یک بیماری متابولیک است که مفاصل را درگیر می کند و ابتدا شخص گرفتار ورم و التهاب شدید در مفاصل می شود. وی اضافه کرد: به صورت معمول این التهاب پس از یک هفته التیام پیدا می کند اما باتوجه به میزان اسید اوریک در خون باعث حملات مکرر در فرد خواهد شد. زمانیکه اسید در بدن بالا می رود بدن قادر به دفع اسید نبوده و این اسیدها داخل مفصل رسوب کرده و التهاب مفصل ایجاد می کند؛ این اسیدها بعضی اوقات منجر به سنگ کلیه در فرد می شود. علائم ایجاد نقرس رستمیان اظهار داشت: یکی از علت های ایجاد بیماری نقرس در افراد می تواند ژنتیکی باشد، بطوریکه بدن شخص اسید اوریک بالایی ساخته و کلیه توان دفع را ندارد، از دلایل دیگر نقرس میتوان به تغذیه افراد اشاره نمود، اشخاصی که به سندروم متابولیک مبتلا شده اند از راه استفاده بیش از اندازه مواد گوشتی به این سندروم گرفتار می شوند. اسید در فرآورده های گوشتی و غذاهای دریایی نسبت به مواد غذایی دیگر بالاتر بوده و از عوامل تشدید کننده نقرس در بدن است. وی اضافه کرد: مصرف الکل هم می تواند سبب نقرس، ایجاد اسید در سطح بالا، حملات مفصل یا ایجاد سنگ کلیه شود. این افراد باید داروهایی را مصرف کنند که سطح اسیدیک خون بدنشان را پایین آورده و همینطور استفاده از مسکن ضد التهاب برای کاهش درد این نوع از بیماران تجویز خواهد شد. دارو برای درمان بیماری نقرس فوق تخصص روماتولوژی اشاره کرد: برای درمان بیماری نقرس دو داروی اصلی در بازار موجود است که به صورت معمول این دو دارو در شروع تشخیص بیماری نقرس تجویز می شود. یکی از داروها آلپرینول و داروی بعدی بوستات بوده که در کنترل این بیماری بسیار کمک کننده است. اگر بیماران بموقع نقرس را درمان کنند، اغلب افراد بهبود پیدا خواهند کرد. کاندیدای بیماری نقرس چه اشخاصی هستند؟ رستمیان گفت: برخی از افراد در بیماری نقرس زمینه ژنتیکی دارند و امکان دارد از پدر یا برادرشان شروع شود. گروه بعدی اشخاصی هستند که مصرف بالای پروتئین مانند گوشت قرمز و غذاهای دریایی دارند، همینطور اشخاصی که الکل مصرف می کنند، کاندیدای ابتلاء به بیماری نقرس هستند. وی ادامه داد: یک نکته مهم این است، کسانیکه به سبب مصرف الکل گرفتار نقرس شده اند به صورت کلی باید الکل را از زندگی خود حذف نمایند اما کسانیکه به سبب مصرف بی رویه پروتئین به نقرس مبتلا شده اند می توانند در مقادیر کنترل شده از پروتئین ها بهره برده و احتیاجی به قطع کلی آن نیست. راه پیش گیری از ابتلاء به نقرس عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران مطرح کرد: برای پیشگیری و مبتلا نشدن به بیماری نقرس ابتدا باید یک تغذیه مناسب و اصولی را در زندگی داشته باشیم، همینطور کارهای ورزشی به شکل روزانه سبب بالا بردن قدرت عضلات است.


منبع:

7
5.0 / 5
1403/11/03
11:24:37
تگهای خبر: بیمار , بیماری , پزشك , پزشكی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۲
سلامت