میوه را برای میان وعده دانش آموزان جدی بگیرید

میوه را برای میان وعده دانش آموزان جدی بگیرید

سلامت: نوع تغذیه میان وعده دانش آموزان به جهت حفظ سلامت و اثر آن بر یادگیری بسیار اهمیت دارد و در این بین میوه ها، سبزیجات و ساندویچ های سالم همچون انتخاب های خوب برای میان وعده دانش آموزان است که غنی از آنتی اکسیدان، ویتامین ها و تعدادی از مواد معدنی هستند و منجر به تقویت سیستم ایمنی می شوند.


به گزارش سلامت به نقل از ایسنا، سپیده دولتی - کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت درباب میان وعده دانش آموزان اظهار داشت: یکی از مواردی که با شروع سال تحصیلی والدین با آن درگیر می شوند انتخاب تغذیه خوب و مناسب برای میان وعده مدرسه فرزندان شان است. انتخاب مواد غذایی سالم و مغذی بسیار در سلامت دانش آموزان اهمیت دارد. یکی از مواد غذایی که سفارش می شود ساندویچ های سالم هستند. منظور از ساندویج سالم، ساندویچی است که نان آن سبوس دار باشد و مواد غذایی داخل آن از نظر تغذیه ای، ارزش تغذیه ای مناسب داشته باشد که می توان به انواع ساندویچ های نان و پنیر همراه با مغزیجات مثل بادام و گردو، خرما، خیار و گوجه فرنگی، موز، سبزی خوردن، انواع کوکو و کتلت، اولویه، فلافل و همبرگرهای خانگی و تخم مرغ اشاره نمود. همین طور باید متذکر شد که زیاد از سس های مایونز برای ساندویچ ها به علت کالری بالا استفاده نشود.
وی افزود: یکی از مواد غذایی که مصرف آن زیاد شده است، ارده و شیره است که به علت کالری بالا مصرف آنها هفته ای یک دفعه آن هم برای خردسالان و نوجوانان بدون اضافه وزن و چاقی سفارش می شود و مصرف آن به خردسالان گرفتار اضافه وزن و چاقی اصلا سفارش نمی شود.
وی با اشاره به اینکه میوه ها و سبزیجات نیز انتخاب های بسیار عالی دیگر برای میان وعده دانش آموزان است، عنوان کرد: میوه و سبزیجات غنی از آنتی اکسیدان، ویتامین ها و تعدادی از مواد معدنی هستند که تمامی این ریز مغذی ها منجر به تقویت سیستم ایمنی می شود. در فصل سرما به علت شیوع بیماریهای ویروسی مصرف این گروه از مواد غذایی منجر به تقویت سیستم ایمنی خردسالان و نوجوانان می شود و احتمال ابتلای آنها را به این بیماریهای فصلی می کاهد. بدین سبب سفارش می شود روزی سه عدد میوه با رنگ های مختلف مصرف شود.
کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت عنوان کرد: تعدادی از مواد غذایی به علت ارزش غذایی کم سفارش نمی شوند که همچون این مواد غذایی می توان به انواع نوشیدنی حاوی قند افزوده مثل نوشابه و نوشیدنی های میوه ای اشاره نمود. همین طور بیسکویت و کیک های مغزدار به علت قند بالا و چسبندگی زیاد به دندان ها نیز سفارش نمی شوند و بهتر از بیسکویت های بدون کرم و سبوس دار استفاده نمایند. همین طور از انتخاب چیپس و مغزیجات نمکی هم خودداری شود.
وی افزود: شیر نیز یکی دیگر از مواد غذایی بسیار عالی برای دانش آموزان است که بهتر است والدین با تشویق خردسالان خود آنها را به مصرف این ماده غذایی تشویق کنند. میوه های خشک و برگه های مختلف، برنجک و نخود چی، کشمش و مویز یکی دیگر از انتخاب های خوب برای میان وعده محسوب می شوند که ارزش تغذیه ای بالایی دارند.
دولتی عنوان کرد: حبوبات نیز یکی از منابع خوب پروتئینی و مواد معدنی همچون آهن، روی و فسفر هستند که به رشد و سلامت و یادگیری دانش آموزان کمک می کنند. بدین سبب مادران می توانند حبوبات را در غالب انواع کوکو یا عدسی یا خوراک لوبیا برای میان وعده فرزندان شان آماده کنند.
کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اشاره کرد: یکی از نکات مهم تغذیه ای در دوران مدرسه این است که حتما دانش آموزان صبحانه خورده به مدرسه بروند. ممکنست تعدادی از دانش آموزان به علت استرس از خوردن صبحانه امتناع کنند که بهتر است والدین با آرامش و صحبت استرس فرزند خودرا کاهش دهند و در عین حال اصرار به مصرف یک صبحانه کامل نداشته باشند و برای صبحانه هرچیزی که فرزندشان دوست دارد مصرف کنند تا از این طریق بچه صبحانه خورده به مدرسه برود.
بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، وی تصریح کرد: یکی دیگر از نکات مهم مصرف کافی آب است که سفارش می شود حتما والدین به فرزندان خود آموزش دهند که به مقدار کافی باید در طول روز آب مصرف کنند. علاوه بر تامین آب کافی بدن، مصرف مقدار مناسب آب می تواند از ایجاد مشکلات گوارشی مثل یبوست پیشگیری کند؛ چونکه میزان تحرک در خردسالان و نوجوانان به علت زندگی ماشینی کم شده است و مصرف کافی آب و سبزیجات مثل کاهو و سبزی خوردن به علت داشتن فیبر می تواند از ایجاد یبوست پیشگیری کند.




منبع:

253
5.0 / 5
1403/07/04
09:15:56
تگهای خبر: آموزش , بهداشت , بیمار , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۴
سلامت