مصرف تخمه شور چه عوارضی بدنبال دارد؟

مصرف تخمه شور چه عوارضی بدنبال دارد؟

سلامت: تخمه شور یکی از تنقلات است که مصرف آن در حد کم برای افراد سالم ضرری ندارد اما مصرف زیاد آن برای افراد مبتلا به بیماریهای زمینه ای مثل فشارخون بسیار مضر است.


به گزارش سلامت به نقل از ایسنا، تخمه آفتابگردان یکی از مغزدانه ها است و در هرم راهنمای غذایی ایران در گروه حبوبات و مغزها قرار می گیرد. مغز انواع تخمه دارای مواد مغذی مختلفی همچون پروتئین، چربی، کربوهیدرات، مواد معدنی مانند پتاسیم، کلسیم، منیزیم، مس، روی، منگنز، کروم و آهن و برخی ویتامین ها مانند ویتامین های گروه B، ویتامین A و ویتامین E است. همین طور مغز تخمه مقادیر قابل توجهی فیبر و چربی امگا 3 دارد.
باتوجه به ترکیبات موجود در تخمه، مصرف انواع سالم و خام آن در حد متعادل ( در حد یک سوم لیوان در روز ) مناسب می باشد و مشکل خاصی برای سلامتی ایجاد نمی نماید. اما باید به دو نکته بسیار مهم مصرف زیاد تخمه و مصرف تخمه شور و بو داده دقت کنیم.
متاسفانه چون تخمه عمدتاً بصورت تفننی و برای سرگرمی استفاده می شود بطور معمول افراد در مقدار استفاده از آن حواس شان نیست و زیاد استفاده می نمایند.
باید توجه داشته باشیم که در ۱۰۰ گرم تخمه آفتابگردان ۵۸۰ کالری انرژی نهفته است و در صورت زیاده روی به سبب کالری بالایی که دارد، موجب اضافه وزن و چاقی می شود. در صورتیکه امروزه شیوع اضافه وزن و چاقی در جامعه بسیار بالاست و این مسئله یکی از اشکالات سلامت جامعه شمرده می شود.
از طرف دیگر تخمه ها بیشتر مواقع بصورت شور استفاده می شوند. دانه های آفتابگردان بطور طبیعی سدیم کمی دارند، اما در پروسه بو دادن و نمک زدن، تخمه دارای مقادیر فراوانی از نمک می شود و مصرف زیاد آن می تواند فشارخون را افزایش داده و خطر مبتلاشدن به سکته، بیماریهای قلبی، پوکی استخوان، سرطان معده و بیماریهای کلیوی را افزایش دهد.
دراین زمینه بیشتر بخوانید:
تخمه شکستن؛ سرگرمی یا اعتیاد؟ این در حالیست که امروزه فشارخون بالا در جامعه شیوع بالایی دارد؛ بدین سبب در مصرف انواع تخمه باید احتیاط کرد؛ چونکه مصرف زیاد آن به سبب چربی و کالری بالا منجر به اضافه وزن و چاقی می شود.
استفاده از حرارت زیاد در بو دادن می تواند منجر به کاهش مواد مغذی در تخمه شود و ویتامین هایی را که در مقابل حرارت ناپایدار هستند، تخریب کند و تغییرات نامطلوب (تبدیل روغن مفید به نامطلوب) در چربی تخمه بوجود آورد.
بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، باید به این نکته دقت کنیم که برای بو دادن و شور کردن تخمه، انواع باکیفیت پایین و ناسالم را انتخاب نکنیم برای اینکه این مساله هم می تواند یک تهدید بالقوه برای سلامتی باشد.
باتوجه به ترکیبات تخمه، مصرف انواع سالم و خام آن در حد متعادل ( در حد یک سوم لیوان در روز ) مناسب می باشد و مشکل خاصی برای سلامتی ایجاد نمی کند اما باید دقت کنیم که اولا مصرف زیاد آن اصلا مطلوب نمی باشد و می تواند منجر به چاقی و اضافه وزن و شود و ثانیا مصرف شور آن سفارش نمی شود؛ چونکه می تواند موجب افزایش فشارخون شده و خطر مبتلاشدن به سکته، بیماریهای قلبی، پوکی استخوان، سرطان معده و بیماریهای کلیوی را افزایش دهد.




منبع:

368
5.0 / 5
1402/08/05
14:59:25
تگهای خبر: بهداشت , بیمار , بیماری , چاقی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳
سلامت