در نشست خبری عنوان شد؛

بیمارستان ها از بیهوشی غافل شده اند

بیمارستان ها از بیهوشی غافل شده اند

به گزارش سلامت، رئیس انجمن آنستزیولوژی و مراقبت های ویژه ایران، با عنوان این مطلب که خرید تجهیزات بیهوشی در اولویت خیلی از بیمارستان ها نیست، نسبت به آینده این رشته بالینی اخطار داد.


به گزارش سلامت به نقل از مهر، علیرضا سلیمی، روز دوشنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۲، در نشست خبری پانزدهمین کنگره بین المللی آنستزیولوژی، مراقبت های ویژه و درد، اظهار داشت: در دوران کرونا سعی کردیم تعامل همکاران به صورت مجازی دنبال شود، اما کنگره های حضوری از اهمیت زیادی برخوردار می باشد و از همین رو، سال جاری این کنگره با حضور همکاران برگزار می شود. وی ادامه داد: بیشتر از ۱۵۰ مقاله به هیأت داوران عرضه شده است که بعضی از مقالات به صورت پوستر عرضه می شود. سلیمی افزود: سخنرانانی از کشورهای دیگر خواهیم داشت و همینطور پرسش و پاسخ آنلاین با بعضی از متخصصین خارجی خواهیم داشت. وی ادامه داد: بیشتر از ۳۰۰ نفر از اعضای هیأت علمی با ما همکاری خواهند کرد. یک سالن ویژه هم به همکاران پیراپزشکی اختصاص داده ایم. سلیمی تصریح کرد: همچنین، کارگاه هایی برای ارتقای مهارت ها در طول برگزاری کنگره خواهیم داشت. رئیس کنگره به هوش مصنوعی اشاره نمود و اضافه کرد: تاثیر هوش مصنوعی بر رشته های بالینی، موضوعی است که در این کنگره به آن خواهیم پرداخت. ایشان در ادامه به مهم ترین مسائل روز رشته بیهوشی و مراقبت های ویژه اشاره نمود و اظهار داشت: رشته تخصصی بیهوشی، یک رشته بالینی خیلی مهم در دنیا است، به صورتی که نیاز جهان به این رشته رو به افزایش است. سلیمی اضافه کرد: در یکی دو دهه اخیر دامنه کار متخصصین بیهوشی به خارج از اتاق های عمل گسترش یافته است. وی با عنوان این مطلب که بیشتر از ۵۰ درصد مردم دنیا به بیهوشی استاندارد دسترسی ندارند، اظهار داشت: متأسفانه میزان مرگ و میر ناشی از بیهوشی در کشورهای درحال توسعه بالا است. سلیمی تصریح کرد: وضعیت روند بیهوشی در ایران کاهشی است و اگر به همین روال پیش برویم، گرفتار بحران در رشته بیهوشی خواهیم شد. وی با عنوان این مطلب که سه فاکتور در بحث مشکلات رشته بیهوشی دخیل است، اضافه کرد: نخستین فاکتور، نیروی انسانی است. به صورتی که سن مهاجرت از افراد جوان متخصص بیهوشی به سمت افراد میانسال و پیشکسوت می رود و این زنگ خطر جدی برای خروج سرمایه های ملی از کشور به حساب می آید. سلیمی افزود: نیامدن جوان ها به رشته تخصصی بیهوشی، فاکتور دوم است. زیرا، به رغم کار سنگین بیهوشی، همکاران ما از درآمد و حمایت لازم برخوردار نیستند. وی ادامه داد: ضریب کارآیی سومین فاکتور است که بسیار پایین آمده و همکاران ما حداقل ساعت را کار کنند. سلیمی با گلایه از فرسودگی تجهیزات بیهوشی در اتاق های عمل، اظهار داشت: متأسفانه به خرید تجهیزات جدید در بیمارستان ها توجه لازم نمی شود و خرید تجهیزات بیهوشی در اولویت خیلی از بیمارستان ها نیست. وی از بیهوشی بعنوان رشته پایه و مادر نام برد و اضافه کرد: تجهیزات بیهوشی در ویترین بیمارستان قرار ندارد که این نگاه باید اصلاح گردد. سلیمی به تولید تجهیزات پزشکی در رشته بیهوشی اشاره نمود و اظهار داشت: تولید داخل باید با سختگیری صورت بگیرد تا توان رقابت با محصولات خارجی فراهم گردد. وی ادامه داد: امروز داروهای بیهوشی در وضعیت مطلوب قرار دارد ولی بخشی از داروها با استرس تأمین می شود و اخطار می دهیم اگر به این مورد توجه نشود، نمی توان این شرایط را حفظ کرد. سلیمی ضمن اشاره به جانفشانی متخصصین بیهوشی در دوران کرونا، اظهار داشت: متأسفانه مسئولین خیلی زود این دوران را فراموش کردند. بیشتر از ۲۵ نفر از همکاران رشته بیهوشی در دوران کرونا شهید شدند که ۱۷ نفر آنها بعنوان شهید سلامت تأیید شده اند.
وی با انتقاد از استدلال نادرست بعضی از مسئولین بیمارستان ها در برابر تجهیزات بیهوشی، اضافه کرد: نگاه اقتصادی به تجهیزات پزشکی در بیمارستان ها، سبب شده تا توجه بیمارستان ها به سمت خرید تجهیزات و دستگاه هایی باشد که برای آنها ایجاد درآمد می کند. در حالیکه جان بیمار باید مهم باشد. سلیمی تصریح کرد: انجمن بیهوشی نسبت به وضعیت موجود اخطار می دهد و نگران آینده رشته بیهوشی است. زیرا، تداوم چنین رویه ای سبب خواهد شد بیهوشی تدافعی در آینده ما را تهدید کند. وی ادامه داد: انجمن بیهوشی بازوی کارشناسی در تصمیم گیری ها و سیاست گذاری ها است و ما پیشبینی می نماییم اگر به همین روال پیش برویم، شرایط بیهوشی در کشور وخیم خواهد شد. در ادامه نشست خبری، سید سجاد رضوی ررئیس شورای سیاست گذاری کنگره و عضو انجمن آنستزیولوژی و مراقبت های ویژه ایران، ضمن اشاره به تحریم ها و کمبود منابع که پیشبینی بروز مشکلات را امکان پذیر می سازد، اظهار داشت: شرایط درحال سخت شدن است. وی ضمن اشاره به داروهای بیهوشی در کشور، اضافه کرد: داروهای مصرفی هیچ مشکلی ندارد و سازمان غذا و دارو اجازه نمی دهد داروهای فاقد کیفیت ارائه شود. رضوی اظهار داشت: داروهای بیهوشی تولید داخل از استانداردهای لازم برخوردار می باشند و قیمت دارو در ایران نسبت به کشورهای منطقه خیلی ارزان است اما کیفیت آنها قابل قبول است. وی ضمن اشاره به وجود استانداردهای بیهوشی در کشور، اضافه کرد: متأسفانه بعضی مراکز در اجرای استانداردهای بیهوشی، سلیقه ای عمل می کنند. رضوی با عنوان این مطلب که برخی مسؤلان بیمارستان ها سواد اتاق عمل و بیهوشی بیمار را ندارند، اظهار داشت: متأسفانه متخصصین بیهوشی حاشیه ایمنی ندارند. پانزدهمین کنگره بین المللی آنستزیولوژی، مراقبت های ویژه و درد، از سوم تا پنجم خرداد ۱۴۰۲ در مرکز همایش های دانشگاه شهید بهشتی برگزار می شود.


منبع:

495
5.0 / 5
1402/02/26
15:11:21
تگهای خبر: استاندارد , بیمار , بیمارستان , بیهوشی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۵
سلامت