یافته محققان سوئدی؛
داروی سرطان درمان قدرتمندی برای بیماری ام اس است
سلامت: یک کارآزمایی بالینی جدید نشان داده است داروی ریتوکسیماب برای درمان بیماری ام اس مؤثرتر از داروی استاندارد این بیماری در جلوگیری از تشدید علایم است.
به گزارش سلامت به نقل از مهر به نقل از هلث لاین، دارو ریتوکسیماب برای درمان برخی سرطان ها و بیماری های خودایمنی تأیید شده است. این دارو برای درمان ام اس تأیید نشده است، اما بعضی از پزشکان آنرا تجویز می کنند.
نحوه عملکرد ریتوکسیماب و همینطور برخی آزمایش های اولیه نشان می دهند این دارو عود مجدد ام اس را می کاهد.
دکتر «آندرس سونینگسون»، سرپرست تیم تحقیق و پزشک ارشد کلینیک مغز و اعصاب در بیمارستان دندرید سوئد، اظهار داشت: «مطالعه جدید در سوئد مرحله نخست آزمایشی فاز ۳ برای آزمایش ریتوکسیماب در مقابل ام اس است.»
نتایج نشان داد که در مقایسه با یک داروی تأیید شده ام اس معروف به «دی متیل فومارات»، بیمارانی که ریتوکسیماب دریافت نمودند، پنج برابر کمتر در معرض خطر عود بیماری در خلال دو سال بودند.
به گفته سونینگسون: «یافته های ما داده های لازم را در مورد اثربخشی بالینی این دارو نشان داده است و امکان دارد بزودی ریتوکسیماب بعنوان درمان ام اس سفارش شود.»
ام اس یک اختلال عصبی است که در اثر حمله نادرست سیستم ایمنی به میلین خود بدن، غلاف محافظ اطراف رشته های عصبی در ستون فقرات و مغز ایجاد می شود. برپایه محل آسیب، علایم شامل مشکلات بینایی، ضعف عضلانی، بی حسی و مشکل در تعادل و هماهنگی است.
اکثر افراد مبتلا به ام اس دارای فرم عود کننده- فروکش کننده هستند که در آن علایم برای مدتی شعله ور می شوند و سپس کاهش می یابند. با گذشت زمان، بیماری به صورت پیوسته بدتر می شود.
به نظر می رسد سلول های سیستم ایمنی به نام سلول های B نقش کلیدی در ام اس دارند. این درک سبب شد که بعضی از پزشکان آغاز به تجویز ریتوکسیماب برای بیماران ام اس کنند، چونکه این دارو تعداد سلول های B را در خون می کاهد.
یافته های جدید، بر مبنای ۱۹۵ بیمار سوئدی مبتلا به ام اس عود کننده و فروکش کننده است. تقریباً همه آنها اخیرا بیماری شأن تشخیص داده شده بود و هیچ درمانی دریافت نکرده بودند.
محققان به صورت تصادفی هر بیمار را به مصرف ریتوکسیماب یا دی متیل فومارات، قرصی که التهاب ناشی از ام اس را می کاهد، اختصاص دادند. بیمارانی که از ریتوکسیماب استفاده می کردند هر شش ماه یکبار دارو را تزریق می کردند، در حالیکه بیماران دی متیل فومارات دارو را دو بار در روز مصرف می کردند.
در طی دو سال، ۱۶ نفر از ۹۷ بیمار مصرف کننده این قرص گرفتار عود شدند، در حالیکه تنها سه نفر از ۹۸ بیمار مصرف کننده ریتوکسیماب بیماری شأن عود کرد. اسکن های ام آرآی نشان داد که بیماران ریتوکسیماب پلاک های ام اس کمتری دارند؛ پلاک ها مناطق صدمه دیده به بافت در سیستم عصبی مرکزی هستند.
از آنجاییکه سلول های B مسئول تولید آنتی بادی های سیستم ایمنی هستند، یکی از نگرانی های ایمنی اصلی در مورد هر دارویی که سلول های B را از بین می برد، عفونت است. در این کارآزمایی، تنها دو بیمار ریتوکسیماب به یک عفونت جدی مانند ذات الریه مبتلا شدند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب