یك روانپزشك مطرح كرد؛

شایع ترین نشانه های وسواس را بشناسیم

شایع ترین نشانه های وسواس را بشناسیم

یک روانپزشک با اشاره به این که وسواس بیماری سمج روانپزشکی است، اظهار داشت: اختلال وسواس برای فرد و اطرافیان بسیار آزاردهنده است، باید برای درمان صبور بود.



به گزارش سلامت به نقل از مهر، سمیه معتضدیان، با اشاره به تعریف وسواس اظهار نمود: وسواس مجموعه ای از افکار و یا تکانه های ناخواسته، مزاحم و تکراریست.
وی اضافه کرد: مبتلایان به وسواس اضطراب های شدیدی را تجربه می کنند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با تاکید بر این که در بیشتر بیماریهای مربوط به روان ردپای ژنتیک دیده می شود، اشاره کرد: علامت های ابتلاء به وسواس در نوجوانی و یا اوایل دهه ۲۰ شروع می شود.
وی شیوع وسواس در میان زنان و مردان را یکسان عنوان نمود و اظهار داشت: زمانی که وسواس را ریشه یابی می نماییم در بیشتر موارد حداقل یکی از اعضای خانواده به این بیماری و یا بیماریهای مرتبط مبتلا هستند.
معتضدیان افزود: بدیهی است چنانچه ژن پیش زمینه در خانواده وجود داشته باشد، در اثر محیط و یا عوامل دیگر ممکنست این بیماری بیشتر و یا حاد تر بروز پیدا کند.
وی شروع ابتلاء به وسواس در میانسالی را تقریباً منتفی دانست و افزود: بروز رفتارهای وسواس گونه در سنین بالا می تواند متخصصان را به بیماریهای ارگانیک و یا فیزیکی بیمار مشکوک کند.
این روانپزشک یادآوری کرد: تقریباً این انتظار را نداریم که یک زن یا مرد ۵۰ ساله بطور ناگهانی به وسواس مبتلا شود.
وی با اشاره به شایع ترین نشانه های وسواس عنوان کرد: افکار تکراری یا مزاحم مثل چک کردن های مدام یا وسواس شستشو از بارزترین نشانه های رایج ابتلاء به وسواس هستند.
عضو هیئت علمی دانشگاه افزود: وسواس می تواند با نشانه های مختلفی بروز کند، برخی بیماران ممکنست فقط مبتلا به وسواس فکری مبتلا باشند بطور مثال فرد مدام با خود کلنجار می رود که مبادا دیگران از رفتار و یا حرف های من آزرده شده باشند البته نکته اینجاست که این موارد باید تفکیک شود و مشغله های روزمره با نشانه های ابتلاء به وسواس فکری اشتباه گرفته نشود. اگر استرس های ناشی از دید و قضاوت دیگران از حد متعارف بیرون رود و برای فرد اضطراب بوجود آورد می تواند از نشانه های رفتارهای وسواس گونه باشد.
وی یادآوری کرد: شایع ترین نشانه های ابتلاء به وسواس، وسواس چک کردن و شستشو است همین طور نگرانی مدام از احتمال ابتلاء به لطمه زدن به دیگران و افکار مزاحم، خطرناک و نگران کننده می تواند ازنشانه های ابتلاء به وسواس باشد.
معتضدیان اظهار داشت: ترس بیش از اندازه ابتلاء به بیماری، چک کردن مدام وسایل، ترس از لطمه رساندن به خود یا دیگران، و وسواس نظم و یا تقارن اشیا از شایع ترین نشانه های اختلال وسواس است.
وی با اعلان اینکه وسواس علاوه بر این که بیماری مربوط به روان است می تواند به جسم فرد مبتلا نیز لطمه وارد کند افزود: بطور مثال در مواردی دیده می شود که که پوست فرد در اثر شست و شوی زیاد گرفتار لطمه می شود یا افرادی که به سبب ابتلاء به وسواس نظم و ترتیب و جابجایی وسایل گرفتار کمر درد و لطمه به ستون فقرات خود شده اند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به درمان های متداول مبتلایان به وسواس اشاره نمود و اظهار داشت: درمان مبتلایان به وسواس به طور معمول درمان های توأمان دارویی و روان درمانی است، ولی باید به این نکته توجه داشت که درمان این بیماری زمان بر و نیاز به صبوری دارد.
وی، تأثیر محیط بر اختلال وسواس را مورد توجه قرار داد و اظهار داشت: وسواس می تواند در خانواده هایی که رفتارهای وسواس گونه بصورت ژنتیکی وجود دارد، در کودک نیز بوسیله یادگیری در محیط تشدید شود، ولی زمینه های ژنتیکی در این بیماری بسیار مهمست چون اگر فقط تأثیرات محیطی مد نظر باشد پس از بهتر شدن شرایط این رفتارها از بین می رود.
معتضدیان در خاتمه با بیان این مساله که وسواس بیماری سمج روانپزشکی است، توضیح داد: این بیماری برای فرد و اطرافیان بسیار آزاردهنده است. باید برای درمان صبور بود ولی بطور قطع زندگی کردن با وسواس زندگی زجر آوری است بدین سبب باید با مراجعه به پزشک این شرایط را تسهیل کرد.

794
5.0 / 5
1400/11/25
09:44:20
تگهای خبر: اختلال , بیمار , بیماری , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۲
سلامت