مصرف چربی لبنیات خطر مبتلا شدن به بیماری قلبی را افزایش نمی دهد
به گزارش سلامت محققان می گویند افرادی که رژیم غذایی سرشار از چربی لبنی دارند، در مقایسه با افرادی که چربی لبنی کمتری مصرف می کنند، کمتر در معرض خطر مبتلا شدن به بیماری قلبی قرار می گیرند.
به گزارش سلامت به نقل از ایرنا به نقل از خبرگزاری یونایتدپرس، داده های یک مطالعه جدید نشان داده است صرف نظر از سن، شیوه زندگی، عادات غذایی و سایر بیماری ها، افرادی که در خونشان دارای بیشترین میزان یک اسید چرب است که در خوراکی های لبنی یافت می شود نسبت به افرادی که در رژیم غذای آنها چربی لبنی کمی دارند، کمتر در معرض مبتلا شدن به بیماری های قلبی قرار می گیرند.
محققان دانشکده بهداشت عمومی «جانز هاپکینز بلومبرگ» در بالتیمور در این مطالعه مصرف لبنیات و خطر مبتلا شدن به بیماری قلبی را در حدود چهار هزار و ۲۰۰ فرد بزرگسال سوئدی مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند و یافته های خویش را با نتایج ۱۷ مطالعه مشابه در کشورهای دیگر مقایسه کردند.
آنها این افراد را به صورت متوسط به مدت ۱۶ سال مورد پیگیری قرار دادند تا مشاهده کنند چه تعداد از آنها گرفتار حمله قلبی، سکته مغزی و سایر حوادث جدی در رابطه با سلامت قلب شده اند و چه تعداد در این زمان به هر علتی جان خویش را از دست داده اند.
میزان مصرف لبنیات با بررسی نمونه های خون افراد مورد مطالعه از نظر سطح یک اسید چرب به نام «۱۵: ۰»، که در غذاها و نوشیدنی های حاوی چربی لبنی یافت می شود، ارزیابی شد.
در طول دوره این مطالعه، ۵۷۸ «رویداد» بیماری قلبی و ۶۱۶ مورد مرگ در میان شرکت کنندگان مشاهده شد.
این مطالعه نشان داد افرادی که بالاترین سطح اسید چرب ۰: ۱۵ را در خون خود داشتند، نسبت به افرادی که از کمترین سطح این اسید چرب در خونشان برخوردار بودند، ۲۵ درصد کمتر احتمال داشت که در معرض مبتلا شدن به بیماری قلبی قرار گیرند.
علاوه بر این، این مطالعه همینطور نشان داد که مصرف بیشتر چربی لبنیات با افزایش ریسک مرگ ارتباط ندارد.
برخی دستورالعمل های رژیم غذایی همچنان به مصرف کنندگان پیشنهاد می کنند که محصولات لبنی کم چرب را انتخاب کنند.
این در حالی است که «متی مارکلاند» از دانشکده بهداشت عمومی «جانز هاپکینز بلومبرگ» در بالتیمور، که با همکاری همکارانش این مطالعه را انجام داده است، می گوید: نتایج این مطالعه نشان داده است که لبنیات می تواند بخشی از یک رژیم غذایی سالم باشد.
این محققان می گویند، مصرف خوراکی های لبنی در سطح جهان رو به افزایش است، چونکه لبنیات یک عنصر رایج در انواع خوراکی ها از شیر، بستنی، ماست و پنیر گرفته تا پودینگ، کاسترد، برخی غلات و حتی داروهای تجویزی مانند قرص های جلوگیری از حاملگی و مکمل های ویتامین است.