هشدار كارشناسان:

خطر بروز گونه های جدید و قویتر کرونا بعد از سفرهای تابستانی

خطر بروز گونه های جدید و قویتر کرونا بعد از سفرهای تابستانی

به گزارش سلامت رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری نسبت به شکل گیری موج جدید کرونا به دنبال سفرهای آخر تابستان و خطر خلق گونه های جدید و سهمگین تر کرونا در کشور اخطار داد.


به گزارش سلامت به نقل از خبرگزاری ایرنا از دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، دکتر پیام طبرسی ضمن اخطار نسبت به وخیم تر شدن اوضاع همه گیری COVID-۱۹ در ایران با شکل گیری سفرهای آخر تابستان افزود: سفرهای تابستانی بطور قطع زمینه ساز شکل گیری موج جدید کروناست.
رییس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری اضافه کرد: هم اکنون برپایه آمار و مشاهدات عینی میزان مراجعان کرونایی کاسته شده و یا به عبارتی از قله پایین افتاده، اگر در این بزنگاه حساس پروتکلهای بهداشتی به صورت کاملا سخت گیرانه اعمال شود و واکسیناسیون سرعت بیشتری بگیرد، در کنترل کرونا می توانیم موفق عمل نماییم.
رییس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری تصریح کرد: تجربه نشان داده، موج جدید کرونا قطعا سهمگین تر از موج های قبلی است ازاین رو باید با رعایت نکات بهداشتی شکل گیری موج جدید را تا انجام واکسیناسیون عمومی به تاخیر بیندازیم.
بر اساس آمار و با وجود سفارش ها، هشدارها و اعمال قوانین سخت گیرانه، همچنان سفرهای تفریحی خصوصا به مناطق شمالی کشور با استقبال فراوانی روبرو است واین درحالی است که آمار مرگ و میر هفته هاست که چشم گیر است و آمار جانباختگان کرونا در کشور به ۱۰۹ هزار و ۵۴۹ نفر رسیده است.
دکتر علیرضا ناجی رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی هم درباره انتشار کرونا در کشور اظهار نگرانی کرد و اظهار داشت: باتوجه به عدم کنترل و پایش مناسب و همینطور گردش بالای کرونا در کشور، ورود واریانت های جدید همچون "لامبدا" و "مو" اصلا دور از انتظار نیست.
وی اضافه کرد: هر گونه رفتاری شامل تجمع، مهمانی رفتن و مهمانی دادن، مسافرت رفتن و یا عدم رعایت پروتکل ها که باعث افزایش گردش ویروس شود، بطور قطع به خلق گونه های جدید و سهمگین تر کرونا مبدل خواهد شد.
این استاد دانشگاه به افرادی که در ایام پایانی تابستان بار مسافرت بسته اند، حتی واکسینه شده ها اخطار داد: واریانت های جدید کرونا، در خیلی از موارد کفایت واکسن ها را از کار انداخته، واکسن ها از بیماری زایی شدید و تا حدودی از مرگ ناشی از کرونا پیشگیری می کنند ولی باید بدانید ژنتیک، بیماری های زمینه ای و نوع واکسنی که دریافت شده می تواند بیماری زایی و شدت چرخش ویروس را گسترش دهد.
دکتر ناجی تجربه های اخیر کشورهای واکسینه شده ضد کرونا را مورد توجه قرار داده و تصریح کرد: تا وقتی که واکسیناسیون به صورت عمومی انجام نشود، نمی توانیم به عادات و شیوه زندگی پیش از کرونا برگردیم، در خیلی از کشورها باوجود واکسیناسیون عمومی همچنان واریانت های جدید درحال چرخش است و شاهد افزایش بیماری زایی هستیم.
وی افزود: جولان ویروس می تواند سبب شکسته شدن ایمنی و کفایت واکسن ها شده و در نهایت با ایجاد کرونایی قوی تر کشتار بیشتر شود.
این استاد دانشگاه نسبت به تداخل کرونا با ویروس آنفولانزا در فصل های سردتر سال اخطار می دهد و می گوید: همچنان مبتلا شدن به ویروس آنفولانزا برای کادر درمان، سالمندان و مبتلایان به بیماری های زمینه ای، تهدید آمیز و خطرناک تلقی می شود که باید برای پیشگیری ازآن در زمان مناسب اقدام مداخله ای صورت گیرد.
با وجود این که براساس اعلام وزارت بهداشت هم اکنون ۳۰۶ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۱۰ شهر در وضعیت نارنجی و ۳۲ شهر در وضعیت زرد قرار دارند، همچنان مردم اصرار به مسافرت رفتن دارند.
دکتر علی دل پیشه استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی رعایت نکردن شیوه نامه های بهداشتی و سفر رفتن را یکی از اصلی ترین عوامل انتشار ویروس و مبتلا شدن به بیماری کرونا و متعاقبا افزایش آمار مر گ و میر عنوان نمود و اظهار داشت: به صورت خاص سفرهای موکول شده به آخر شهریور می تواند به صورت قابل توجهی سبب انتشار ویروس و افزایش شیوع این ویروس و زمینه ساز شکل گیری موج ششم اپیدمی شود.
این استاد اپیدمیولوژی در ادامه اضافه کرد: اگر مبنای زمان شروع سفرهای تابستانی را از ۱۵ شهریور در نظر بگیریم نتایج این مسافرت ها دو الی سه هفته پس از آن معلوم می شود، یعنی در نیمه مهر و با شیوع احتمالی آنفولانزای فصلی این اقدام می تواند فاجعه به بار بیاورد.
وی افزود: تجربه نشان داده که با عنایت به رفتار کرونا و تغییرات مداوم سویه های آن، نظریه ایمنی جمعی به سهولت محقق نمی گردد و نباید به تحقق آن خیلی دلخوش کرد، در واقع افرادی که به سویه های قبلی این ویروس مبتلا شده اند کماکان در معرض مبتلا شدن به سویه های جدید این ویروس هستند ازاین رو هم اکنون، تنها ابزار مقابله با این ویروس رعایت پروتکلهای بهداشتی به صورت جدی تر پرهیز از رفت و آمدهای غیر ضروریست.
دل پیشه بار دیگر با تاکید برضرورت پرهیز از تجمعات، سفر و تردد غیرضروری عنوان کرد: با نزدیک شدن به فصل پاییز علاوه بر ویروس کرونا، درگیر آنفلوآنزای فصلی هم خواهیم شد و مبحث هم افزایی اثرات مخرب این دو ویروس هم بنوعی مطرح است.
وی تصریح کرد: هرچند استفاده از ماسک و رعایت فاصله و شیوه نامه های بهداشتی که برای جلوگیری از ابتلای به بیماری کرونا مطرح است خودبخود باعث کاهش بروز آنفلوآنزای فصلی هم خواهد شد ولی باید بدانیم رعایت شیوه نامه های بهداشتی، شروع واکسیناسیون آنفولانزا برای گروهای هدف و همینطور تسریع عملیات واکسیناسیون کرونا مهم ترین عوامل مطرح کننده برای عبور از بحران سخت پیش رو است.


788
5.0 / 5
1400/06/14
08:42:09
تگهای خبر: بهداشت , بیمار , بیمارستان , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
سلامت