رئیسی:

عبور ۲۶ استان از قله پیك كرونا

عبور ۲۶ استان از قله پیك كرونا

به گزارش سلامت سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا اظهار داشت: 26 استان کشور از قله عبور کردند و سیر نزولی را طی می کنند و در دو استان سیر نزولی شروع شده و 12 استان دیگر به قله رسیده اند.


به گزارش سلامت به نقل از صدا و سیما، علیرضا رئیسی، با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری شنبه شب شبکه دو سیما، اضافه کرد: با عبور از قله و پیک کرونا در کشور به شرایط بهتری می رسیم.

وی افزود: از نظر زمانی تعداد بستری ها و فوتی ها معمولاً تأخیر حدود ۱۲ روزه را دارند یعنی اگر کاملاً سیر نزولی را طی نماییم هنوز این شرایط ادامه خواهد داشت، البته سیر نزولی شروع شده ولی به کف نمودار نرسیده ایم.

رئیسی با اشاره به اینکه تعداد شهرهای قرمز در کشور کم شده است اظهار داشت: شهرهای با وضع نارنجی در کشور بالا رفته است و انتظار داریم در هفته های آتی با رعایت شیوه نامه های بهداشتی؛ سیر نزولی ادامه پیدا کند و به شرایطی برسیم که تعداد ورودی به بیمارستان ها خیلی کم شود و به دنبال آن؛ تعداد فوتی ها هم کاهش پیدا کند.

وی اضافه کرد: برخی از شهرهای قرمز هنوز به پیک کرونا نرسیده اند بدین سبب در ۴۶ شهر قرمز هنوز میزان بستری نسبت به یک صدهزار نفر جمعیت بالا است.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا اشاره کرد: ساده انگاری نباید داشته باشیم چون با کوچک ترین غفلت، مشکل ایجاد می شود.

رئیسی اظهار داشت: در استان های بوشهر و هرمزگان گونه کرونای هندی تأیید شده داریم و همین طور کرونای آفریقای جنوبی تأیید شده در هرمزگان و آذربایجان غربی و شهرهای دیگر داشتیم.

وی اضافه کرد: درحال حاضر با هوشیاری و تجربه دانشگاه های علوم پزشکی، این شرایط را خیلی خوب محدود و قرنطینه ایجاد کردند و بیشتر افرادی که مبتلا بودند خارجی ها بودند که شناسایی شدند و در هتل قرنطینه کامل انجام دادند.

رئیسی افزود: افرادی که تا کنون مبتلا بودند و قرنطینه شدند مرگ و میر نداشتند.

وی اظهار داشت: ممکنست جهش کرونا در کشور ما هم صورت بگیرد و الزاماً اینگونه نیست که از کشور دیگر وارد شود.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا اضافه کرد: اگر یک جهش کرونای آفریقایی در ایران پیدا کردیم به این معنا نیست که حتما از آفریقا آمده، ممکنست ویروس ایرانی باشد که جهش صورت گرفته آن مشابه کرونای جهش یافته آفریقایی باشد.

وی اظهار داشت: افراد ۸۰ سال به بالا هر وقت مراجعه کنند می توانند بدون نوبت واکسن دریافت نمایند.

رئیسی درباره سامانه ثبت نام واکسیناسیون اظهار داشت: طبق فراخوانی که دادیم در ابتدا برای افراد ۸۰ سال به بالا اعلام شده است و در نوبت بعدی ۷۵ سال به بالا را اعلام می نماییم ولی هیچ فردی نیاز به ورود به این سایت را ندارد چونکه در سامانه نام و کد ملی افراد وجود دارد که فراخوان داده می شود و واکسن را دریافت می کنند و افرادی که پیامک برایشان ارسال نشده یک هفته بعد اعلام می نماییم وارد این سایت شوند.

وی اضافه کرد: در این سامانه تنها افراد با کد ملی و سال تولد امکان ثبت نام دارند و اگر افراد کد ملی یا سال تولد را اشتباه وارد کنند چون سامانه از ثبت احوال استعلام می گیرد این سایت خطا می دهد.

رئیسی افزود: صف هایی که در تهران برای دریافت واکسن به وجود آمد به سبب این است که هنوز با این افراد تماس گرفته نشده است و خودشان مراجعه کردند ولی افرادی که با آنها تماس گرفته شده اصلاً معطل نشدند.

وی اضافه کرد: هر گروه سنی که برای دریافت واکسن اعلام می نماییم واکسن شان محفوظ است و به هیچ وجه به دیگران تعلق نمی گیرد.

رئیسی اشاره کرد: افراد به محض اینکه وارد این سامانه می شوند پس از ثبت اطلاعات آنها مراکز نزدیک محل زندگی آنها باز می شود و پس از انتخاب مرکز، پیامک هم برای فرد و هم برای مراقب مرکز ارسال می شود و مراقب سلامت با افراد تماس می گیرند و نوبت دهی می کنند و یا پیامک برایشان ارسال می شود.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا اظهار داشت: افراد بالای ۸۰ سال به بالا که در سامانه ثبت نام کردند از روز سه شنبه به آنها نوبت دهی می شود.

وی درباره احتمال پیک پنجم کرونا اضافه کرد: تا زمانی که ایمن سازی جامعه به میزان ۷۰ درصد انجام نشده باشد اگر جامعه در معرض ویروس قرار بگیرد امکان پیک پنجم کرونا وجود دارد.

وی افزود: در صورتیکه دستورالعمل های بهداشتی را رعایت نکنیم امکان افزایش تعداد بیماران وجود دارد و ممکنست پیک جدیدی اتفاق بیفتد.

رئیسی با اعلان اینکه تا کنون جهش متفاوتی از کرونا در کشور نداشتیم اظهار داشت: جهش های متفاوتی اتفاق افتاده ولی جهشی که سبب بیماری زایی بیشتر شود نبوده است و اگر بوده مشابه ویروس های آفریقایی، هندی، برزیلی و یا ووهان کشف شده است.

وی در پاسخ به سوالی در خصوص اینکه امکان دارد پس از ایمنی زایی درصد زیادی از مردم، ویروس باردیگر جهش پیدا کند اضافه کرد: این امکان وجود ندارد چون بعد از آن که ۷۰ درصد جامعه واکسن زدند دو اتفاق می افتد اول اینکه زنجیره قطع می شود و دوم اینکه واکسن سازهای دنیا آمادگی دارند که مقابل ویروس های جدید جهش یافته، واکسن را تغییر دهند مثلاً هر سال که واکسن آنفلوانزا تزریق می نماییم الزاماً مشابه سال قبل نیست چون برای ساخت واکسن آنفواانزا جهش های شایع در دنیا را جمع می کنند و مقابل شایع ترین ها واکسن می سازند.

رئیسی اظهار داشت: واکسن برکت بر ضد ویروس جهش یافته انگلیسی کاملاً مؤثر است.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا اضافه کرد: در کشور با شروع علایم اولیه پیک چهارم چند اقدام انجام شد تا موج چهارم را با سرعت کنترل کردیم و هیچ بیماری پشت در بیمارستان نماند. اول اینکه با شروع پیک چهارم، عمل های غیر اورژانسی کنسل شد و این فرصتی ایجاد کرد تا تخت ها اشغال نشود و دوم تجهیز مراکز سرپایی بودند که بسیار عالی عمل کردند. ما روزانه ۲۵۰ تا ۳۰۰ هزار بیمار را در سطح یک سرپایی ویزیت کردیم و سوم راه اندازی بستری موقت بود، یعنی فرد با مراجعه به بیمارستان داروی رمدسیویر را دریافت می کرد و در منزل استراحت می کرد و فردا هم همین شرایط را انجام می داد و با این شرایط یک تخت به ده ها بیمار اختصاص داده می شد. وی افزود: در اوج پیک سوم ۲۳ هزار بیمار در تخت های بیمارستان بستری بودند ولی در پیک چهارم پیش بینی کردیم باتوجه به قدرت سرایت بیماری حدود ۶۰ تا ۶۵ هزار تخت بیمارستانی آماده باشد و نیروهای مسلح هم اعلام آمادگی کردند. رئیسی اظهار داشت: یک چاره دیگری برای موج چهارم اندیشیدیم و مقرر شده بود بیمارستان های صحرایی یا موقت را در حیاط بیمارستان ها مسقر نماییم ولی نیاز نشد.

وی اضافه کرد: با تجربه ای که کسب کردیم مهم ترین دارو برای این بیماران، اکسیژن است یعنی اکسیژن درمانی خوب و درمان سرپایی مؤثر می تواند خیلی بار بیمارستانی را بکاهد و باوجود اینکه به حدود ۴۶ هزار بیمار در پیک چهارم رسیدیم ولی نیاز به تخت اضافی نبود.

وی افزود: تعداد بیماران در پیک چهارم خیلی زیاد بود و یکسری از درمان بصورت دارویی است که با قرص بود و نیاز به بستری ندارند ولی یکسری بیماران شرایط شان به شکلی نیست که بستری شوند و فقط به سبب گرفتن رمدسیویر بستری می شوند یعنی خیلی بدحال نیستند که نیاز به اکسیژن بالا داشته باشند و اگر بیماران در مراحل اولیه رمدسیویر را دریافت نمایند بطور قطع خیلی مؤثر است.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با اعلان اینکه تولید رمدسیویر یکی از افتخارات کشور است اظهار داشت: در پیک چهارم حجم مصرف این دارو بسیار بالا رفت و هر آمپول رمدسیویر در خارج ایران ۳۹۰ دلار است ولی در ایران ۲۰ دلار می باشد البته سهم بخش خصوصی در پوشش رمدسیویر درصد بسیار کمی است.

رئیسی اضافه کرد: ما روزانه حدود ۸ هزار بستری داشتیم که همه آنها رمدسیویر دریافت می کردند و معادل ۱۵۰ هزار بیمار بصورت سرپایی رمدسیویر را دریافت نمودند.

وی درباره کمبود داروی رمدسیویر در بیمارستان ها اظهار داشت: کمبود دارو در این پیک بزرگ پیش آمد و البته در این پیک جدید، دنیا با مشکل اکسیژن، تخت و دارو مواجه شد؛ البته با دستور وزیر بهداشت این دارو از خارج از کشور وارد و در کنار تولید داخل این دارو هم اکنون برای همه بیماران تجویز می شود.

رئیسی اظهار داشت: برای کرونا ویروس، راهنمایی های بالینی به بیمارستان ها و بخش ها داده شد ولی ممکنست برخی از بخش های خصوصی تجویزهای دیگری داشته باشند ولی راهنمایی های بالینی در بخش سرپایی و بستری کاملاً مشخص شده است.

وی اضافه کرد: داروی فاویپیراویر را نمی توان برای همه بیماران تجویز کرد و باعث شده برخی از بیماران فاویپیراویر بگیرند و بعضی دیگر رمدسیویر دریافت نمایند و این تفاوتی است که بین بیماران و پزشکان در تجویز وجود دارد.

رئیسی افزود: داروهای دیگری هم امتحان شده مثل تعدادی از مولتی ویتامین ها که بصورت عمومی استفاده می شود و البته برخی از داروها هم بصورت تخصصی استفاده می شود.

776
5.0 / 5
1400/02/19
15:32:02
تگهای خبر: بهداشت , بیمار , بیمارستان , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۱
سلامت