واقعا برای رسیدن به حس سیری ۲۰ دقیقه زمان لازم است؟

واقعا برای رسیدن به حس سیری ۲۰ دقیقه زمان لازم است؟

سلامت: شاید بارها با این نکته روبه رو شده باشید که بعد از خوردن غذا، از پر شدن بیش از اندازه معده احساس ناراحتی کنید، در صورتیکه در حین خوردن چنین حسی نداشتید. بین زمانی که به اندازه کافی غذا خورده اید تا سیر شوید و زمانی که مغز واقعا متوجه می شود سیر شده اید، اختلاف وجود دارد.


به گزارش سلامت به نقل از ایسنا و به نقل از ایندیپندنت، برخی افراد باور دارند که میان نخستین لقمه ای که می خوریم و رفع گرسنگی، فاصله زمانی وجود دارد و باور عمومی آنرا ۲۰ دقیقه در نظر می گیرد. اما واقعا چند دقیقه طول می کشد تا مغز دریابد که سیر شده ایم؟.

دکتر نینا ناندی، متخصص گوارش در تگزاس، در این زمینه می گوید: ۲۰ دقیقه طول می کشد تا بدن سیگنال هایی به مغز ارسال نماید که نشان دهد به اندازه کافی غذا خورده ایم. البته عوامل مختلفی، همچون نوع غذا و عادت های صرف غذا، در فاصله ارسال این پیام به مغز یا تاخیر آن دخیل اند.

وی در ادامه تاکید می کند: مغز برای تشخیص سیری در بدن به راهکارهای متفاوتی متکی است.

ناندی می گوید: مغز همین طور باتوجه به اطلاعاتی که اعصاب هنگام کشش معده ارسال می کنند و پیام های بویایی و چشایی دریافت شده از بدن، احساس سیری را تنظیم می کند.
در حقیقت، همه این سیگنال ها نشان می دهند که به اندازه کافی غذا خورده ایم و به این ترتیب، میل به غذا را کم می کنند.
با این توضیحات، حدود ۲۰ دقیقه طول می کشد تا بدن هورمون های مربوط به گرسنگی را تنظیم کند برای اینکه این هورمون ها برای انتقال پیام به مغز زمان بیشتری نیاز دارند.

مدت زمانی که طول می کشد تا بدن سیگنال های سیری را تولید و آنها را به مغز ارسال نماید، به نوع غذایی که می خوریم، نیز بستگی دارد.

بگفته ناندی، غذاهای سرشار از فیبر، مانند میوه ها، سبزیجات و غلات کامل، موجب سیری می شوند، در حالی که غذاهای کم فیبر و فرآوری شده احساس سیری را به تاخیر می اندازند.

از دیگر عوامل موثر بر حس سیری، نحوه صرف غذا است.

آهسته غذا خوردن، زمان بیشتری به بدن می دهد تا سیگنال سیری را نشان دهد، در حالی که توجه به غذا و جویدن و مزیدن هر لقمه، کمک می نماید تا این سیگنال ها بهتر هماهنگ شوند.

برخی شرایط پزشکی، مانند کم کاری تیروئید و دیابت، نیز سیگنال های سیری را مختل می کنند، برای اینکه در چنین شرایطی، روند انتقال غذا به درون معده با اختلال مواجه می شود.

مقاومت در مقابل هورمون لپتین هم مشکلی است که موجب می شود که فرد هیچ وقت احساس سیری نکند. این وضعیت که بطور معمول ریشه و دلیلهای ژنتیکی دارد، به چاقی مفرط منجر می شود.




منبع:

331
5.0 / 5
1402/09/10
12:44:22
تگهای خبر: اختلال , پزشك , پزشكی , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۴
سلامت