باطلاق كرونایی در بابل

باطلاق كرونایی در بابل

به گزارش سلامت کارشناسان سلامت و مسؤلان شبکه بهداشت و درمان بابل نسبت به وخامت وضعیت کرونایی این شهرستان اتفاق نظر دارند و با به کار بردن عبارت «باتلاقی شدن » زمینه، نسبت به گیر افتادن بابل در باطلاق کرونای هندی یا دلتا اخطار می دهند.


به گزارش سلامت به نقل از ایرنا، شهرستان بیشتر از ۵۰۰ هزار نفری بابل با هفت بیمارستان تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی بابل قرار دارد ؛ شهرستانی که تا تیر ماه سال جاری همواره وضعیت نسبتا با ثباتی را در شیوع و کنترل بیماری کووید ۱۹ تجربه کرده بود، ولی طی سه هفته اخیر با ورود کرونای هندی که قدرت سرایت بالایی دارد، شرایط آن به خاطر تداوم روند افزایشی رجوع بیماران کرونایی سرپایی، آمار جهشی بستری روزانه و مرگ و میر تصاعدی همچنان ادامه دارد و دورنمای روشنی دیده نمی گردد.
طبق بررسی های خبرنگار ایرنا، در حالیکه طی چهار موج کرونایی گذشته آمار بستری بیماران کرونایی در بابل روزانه به ۲۰۰ نفر نرسیده بود، حالا در راه ۳۰۰ تایی شدن پیش می رود و رجوع سرپایی روزانه هم به حدود ۲ هزار نفر رسیده است.
بر اساس اعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی بابل، آمار بستری روزانه بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در این شهرستان طی ۲۴ ساعت گذشته به ۲۲۹ نفر رسیده است که بدون در نظر گرفتن آمار ترخیصی ها، به معنای تکمیل شدن ظرفیت دستکم ۲ بیمارستان بزرگ تنها در طول یک شبانه روز است.
بابل از هفتم تیر ماه به صورت رسمی وارد موج پنجم کرونا با بستری حدود ۴۰ بیمار بستری در یک شبانه روز شده بود ولی طی کمتر از چهار هفته گذشته جهش حدود ۶۰۰ درصدی را در این حوزه تجربه کرده است که در طول ۱۸ ماه گذشته بی سابقه بوده است.
همچنین هم اکنون مجموع بیماران کرونایی بستری در بابل به ۶۴۵ نفر رسیده است که به معنای تکمیل شدن تخت های بیمارستانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی بابل است.
گذشته از افزایش تصاعدی آمار بستری روزانه و رجوع سرپایی، وخامت اوضاح در بخش مراقبت های ویژه است چون بر اساس گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی بابل هم اکنون ۵۱ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ به خاطر وخامت حالشان تحت مراقبت های ویژه درحال درمان هستند.
کارشناسان بهداشت و درمان اعتقاد دارند که افزایش چند برابر آمار بیماران بخش مراقبت های ویژه به معنای افزایش میزان مرگ و میر در ایام آینده است.
اگر چه دانشگاه علوم پزشکی بابل حوالی ظهر امروز با انتشار اطلاعیه فوری، نسبت به پر شدن تخت های بیمارستانی شهرستان اخطار داده بود، اما با رسانه ای شدن آمار کرونایی ۲۴ ساعت گذشته این شهر، عمق بحران کرونایی حالا پیدا شده است، عمقی که کارشناسان بهداشت و درمان از آن با نام باتلاقی شدن یاد می کنند.
برپایی مراسم عزا و عروسی در تالارها ممنوع شود
رییس دانشگاه علوم پزشکی بابل در اینباره به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: به هیچ عنوان قابل پذیرش نمی باشد که با این موج های سنگین کرونایی که در این روزها با آن رو به رو هستیم، شاهد فعالیت تالارها و برگزاری مراسم عروسی باشیم.
دکتر سید فرزاد جلالی اضافه کرد: یکی از علل اصلی افزایش و جهش بستری بیماران کرونایی ابتلای افراد در مراسم های عروسی بوده که با تجمع برگزار شد.
وی اظهار داشت: وضعیت کرونایی به سمت فاجعه پیش می رود و اگر مردم به خود نیایند و پروتکلهای بهداشتی را رعایت نکنند با عنایت به پر شدن تقریبی تخت های بیمارستان با مشکل مواجه می شویم.
۲۰ درصد بستری بیماران کرونایی در بابل غیر بومی هستند
رییس دانشگاه علوم پزشکی بابل اظهار داشت: در موج پنجم کرونایی از مجموع بیشتر از یک هزار و ۵۰۰ نفری که از آغاز تیرماه تابحال در مراکز درمانی بابل بستری شدند ۲۰ درصد آنها غیر بومی هستند.
وی افزود: شهرهای مشهد، ورامین، گنبد، آزاد شهر، بیرجند، تهران، ساری، فریدونکنار، نور، نوشهر، جویبار و سیمرغ همچون شهرهایی هستند که بیماران کرونایی آنها در بابل بستری هستند.
جلالی اظهار داشت: اگر مردم استفاده از ماسک را به شکل جدی در دستور کار خود قرار ندهند و در تجمع بیشتر از دو نفر شرکت نمایند جهش های هولناک فعلی همچنان ادامه دار خواهد بود که این امر زمینه مرگ و میر عزیزان را فراهم می آورد.



980
5.0 / 5
1400/05/04
21:00:04
تگهای خبر: بهداشت , بیمار , بیمارستان , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۱
سلامت